Column

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Lonneke van Genugten, hoofdredacteur van OneWorld Magazine, over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

“Ik heb me gisteren ingeschreven bij de sportschool. Online. Handig, ik hoefde er de deur niet voor uit. Morgen begin ik. Of vrijdag. Of maandag. Want dan stop ik ook echt met snoepen. Geen koekjes meer, geen chocola. Alleen deze week mag ik nog even extra veel snoep, want dan zie je straks het verschil nog beter.
Goede voornemens en uitstelgedrag. Op de een of andere manier gaan die twee bij mij altijd samen. Ik verkeer in goed gezelschap. Ook Angela Merkel, Barack Obama en onze eigen Mark Rutte hebben er last van. Op 1 januari 2016 zijn de Werelddoelen officieel van start gegaan. Daar hebben Angela, Barack en Mark en 190 andere leiders zelf voor getekend. Het zijn 17 doelen om een einde te maken aan armoede en klimaatverandering. De deadline is in 2030. Dat lijkt nog ver weg, maar die 5479 dagen vliegen voorbij als je niet oppast. Onze premier mag wel eens gaan opschieten. Ik heb hem vorige week nog geen kolencentrales zien sluiten of klamboes uitdelen tegen malaria. Beste Mark, als jij je aan jouw goede voornemens houdt, ren ik morgen een extra rondje.”

Column Lonneke van Genugten (One World) – 6 januari 2016 by Sublime Fm on Mixcloud

Bericht achterlaten