Column Hans Schönfeld

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vanochtend was de beurt aan Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie, over het ‘gevangen zitten in een 9-5 baan’. 

In 1980 had Dolly Parton een hit met haar lied over werken: ‘Working 9 to 5. What a way to make a living. Barely getting by. It’s all taking and no giving’.

Nou, er is in de afgelopen 35 jaar veel veranderd. We werken niet alleen meer in kantoren, maar ook thuis en mobiel, en niet langer vijf dagen per week van negen tot vijf, maar we checken onze privé-email soms ieder uur. Ook ’s avonds, en soms in het weekend. Wanneer je iets wilt maken, gebruik je een pc. Wanneer je informatie wil zoeken, dan gebruik je een tablet. En om dag en nacht, zelfs op je toilet bereikbaar te zijn, gebruik je je smartphone. Om tegenwoordig een succesvol bedrijf te zijn is het erg belangrijk dat je medewerkers gebruik kunnen maken van al dit soort hulpmiddelen. Eén device is niet meer voldoende. Je moet alle devices kunnen ondersteunen. De functionaliteit van het werk moet thuis, op het kantoor, en mobiel beschikbaar zijn. Bedrijven die dit nog steeds niet kunnen, die moeten beseffen dat ze zichzelf en hun medewerkers gevangen houden in die tijd van Dolly Parton.

Bericht achterlaten