Column Hans Schönfeld

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vanochtend was de beurt aan Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.


“Ik denk wel eens dat het geloof is uitgevonden omdat mensen maar niet kunnen wennen aan toeval. Wanneer je de staatsloterij wint kun je uitgaan van toevallig geluk, maar in plaats daarvan kun je je ook iemand voorstellen dit moois voor je geregeld heeft en aan wie je dus dankbaarheid verschuldigd bent.

Ieder mens heeft wel een relatie met het toeval.

De één vindt toeval angstig en verzekerd zich tegen alles. Anderen ervaren toeval als spannend en vinden een boek vooral leuk omdat men niet weet wat de schrijver op de volgende pagina laat gebeuren.

Toeval is spannend. Een leven zonder toeval zou een leven zonder risico’s zijn en daarmee een leven wat minder leuk is om geleefd te worden.

Een leeuw in de dierentuin met een levenslange baangarantie in een veel te kleine kooi met savanneboompjes wordt een stuk ouder dan zijn soortgenoot die op de savanne zijn honger moeten stillen door achter een gazelle aan te rennen.

Maar als ik zou moeten kiezen….. doe mij de savanne dan maar; het toeval dat daarbij hoort neem ik wel op de koop toe.”

Bericht achterlaten