Column – Hans Schönfeld

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vanochtend was de beurt aan Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie. Iedere donderdagochtend deelt Hans zijn visie op veiligheid en de wereld.

 

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Men krijgt moeite om te onthouden en er kunnen veranderingen in het karakter ontstaan, achterdochtigheid bijvoorbeeld. Wanneer ik naar deze kenmerken kijk, kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat de VVD aan deze kenmerken voldoet en aan politieke alzheimer moet leiden. Mark Rutte beloofde ons voor zijn verkiezing 1000 euro per persoon, maar was al snel vergeten waar hij de sleutel van de brandkast had verstopt. Jos van Rey en Fred Teeven vergaten waar ze over telefoneerden ten tijde van de burgemeester benoeming in Roermond. Aart van de Steur, maar ook Freddie Teeven weer, waren vergeten dat hun departement Volkert van de Graaf toestemming had gegeven om een interview te geven. Edith Schippers vertoonde alzeheimerachtige achterdocht en agressiviteit door persaandacht hiervoor een complot te noemen. Freddie Teeven en Ivo Opstelten konden zich het bedrag van de deal met de topcrimineel niet meer herinneren en wisten ook niet meer waar het bonnetje lag en binnenkort zal de commissie Oosting ons vertellen voor welke VVD-ers nog meer de diagnose politieke alzheimer moet worden gesteld. Ondertussen is het ministerie van veiligheid en justitie onder de VVD verandert van waker van onze rechtstaat tot een leugenfabriek. Luisteraars ik ben er wel klaar mee. De VVD heeft politieke Alzheimer en hoort snel opgenomen te worden om te herstellen; maar dat hoort wat mij betreft in de oppositie en niet in het kabinet.

2 reacties op “Column – Hans Schönfeld

 1. Gitta Grol

  Geachte heer Schönfeld,
  Af en toe hoor ik uw columns op Sky Radio en vind ze over het algemeen tenenkrommend. Die van vandaag, over de glutenvrije hostie, sloeg alles. Als u iets van het katholieke geloof af weet, dan weet u dat er rituelen, gebruiken en wetten zijn; een daarvan is de hostie van ongedesemd brood. U minacht met uw aanval op de paus i.c. de regels een groot deel van de katholieke bevolking.
  Je vraagt toch ook niet aan moslims om varkensvlees te gaan eten?

 2. dirk schouten

  Beste Hans Schonfeld, mijn naam is dirk schouten, verslaggever bij Eenvandaag TV. In verband met een reportage ben ik met enige spoed op zoek naar u. Wilt u mij laten weten hoe ik u kan bereiken? Dank alvast

  Met vriendelijke groet, dirk schouten 06 53 54 75 60

Bericht achterlaten