Column het Nieuws van de Vooruitgang: Diane Griffioen

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Diane Griffioen, Directeur Beleggingsfondsen bij ASN Bank.

Echte inspiratie komt van mooie, nieuwe ideeën in onze omgeving. Ideeën waar je graag bij wilt horen of een bijdrage aan wilt leveren. Dat is ook het mooie van duurzaam bankieren en beleggen. In mijn baan als duurzaam bankier kan ik mensen bij elkaar brengen. Je verbindt mensen met bedrijven en initiatieven die oog hebben voor het maatschappelijk belang. Maar ook als persoon kijk ik vaak naar projecten die iets goed willen doen. Ik stoorde me mateloos aan de vele kapotte paraplu’s in de prullenbakken na een storm. Totdat de ontwikkelaars van een duurzame, stormbestendige paraplu geld zochten voor het maken van hun product. Ik besloot via crowdfunding mee te doen. Want dat was mijn kans om een kleine verbetering te realiseren. Tegenwoordig kan gelukkig iedereen op zijn of haar eigen manier een bijdrage leveren aan duurzame initiatieven. Door duurzaam beleggen, crowdfunden of kennis en ervaring beschikbaar te stellen. Als we dat allemaal doen. Iedereen een klein stapje vooruit. Dan maken we samen een groot verschil.

Bericht achterlaten