Column Het Nieuws van de Vooruitgang – Willem Lageweg

Vanochtend hoorde je de column van Willem Lageweg op Sublime FM. Willem is directeur van MVO Nederland, een organisatie die heel Nederland warm maakt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn tip van deze week gaat over het belang van op tijd betalen. Je kunt zijn column hier terugluisteren.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat niet alleen over energie, afval of mensenrechten. MVO gaat ook over fatsoen, en over hele dagelijkse omgangsomvormen. 

Een voorbeeld daarvan is op tijd je rekeningen betalen. Eigenlijk een hele normale zaak, maar veel bedrijven, en helaas ook veel overheden maken hier een potje van. 

Onder druk van bezuinigingen en harde concurrentie zijn de betaaltermijnen in de afgelopen jaren bij veel instellingen vergaand opgerekt. Terwijl de wettelijke betaaltermijn 30 dagen is, betalen nog teveel overheden en bedrijven pas na 90 dagen of meer. Vooral kleine leveranciers komen hierdoor in problemen omdat zij dan geen geld hebben om hun werknemers of toeleveranciers op tijd te betalen.

Een aantal grote bedrijven onderkent het belang van op tijd betalen. Zij hebben zich verenigd in het platform Betaalme.nu. Tot hen behoren o.a. NS, Friesland-Campina, Randstad, Jumbo en KPN. Graag roep ik alle bedrijven op zich bij dit initiatief aan te sluiten, zodat op tijd betalen zo snel mogelijk de gewoonste zaak van de wereld is.”

Bericht achterlaten