Column Nieuws van de Vooruitgang: Willem Lageweg

Vanochtend hoorde je de column van Willem Lageweg op Sublime FM. Willem is directeur van MVO Nederland, een organisatie die heel Nederland warm maakt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Benieuwd naar zijn tip van de week? Je kunt zijn column hier terugluisteren!

“Meer dan 400 mensen van acht zorgorganisaties in Noord Nederland namen het afgelopen jaar deel aan de MVO expeditie duurzame zorg. Zij werkten met elkaar aan plannen om de zorgorganisaties ingrijpend te verduurzamen. 

Waar de zorgsector nu nog kreunt onder de druk van regels en bezuinigingen, zoekt men in Noord Nederland naar een duurzame en meer toekomstgerichte aanpak. In die nieuwe aanpak gaat het om principes van de circulaire economie en het concept van positieve gezondheid. Ook maakt men meer ruimte voor mensen die nu worden buiten gesloten.

De eerste resultaten zijn er al. Er komt meer aandacht voor gezonde voeding.
Tegelijkertijd wordt er op energie- en afvalkosten bespaard, en is er hier en daar al minder medicijnverbruik. Ook leerde men dat in sommige gevallen de bouwkosten met wel 50% omlaag kunnen als er wordt gebouwd volgens de principes van de circulaire economie. 

In Noord Nederland is bij de 8 deelnemende organisaties de duurzame geest volledig uit de fles.
Zo wordt een verandering in gang gezet waarmee gezondheid en duurzaamheid en niet de bureaucratie weer helemaal centraal komen te staan. En dat is precies waar het in de gezondheidszorg om moet gaan.”

Bericht achterlaten