Column Het Nieuws van de Vooruitgang: Erik Coelingh

Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van zelfrijdende auto’s. Erik Coelingh, professor megatronica én specialist zelfrijdende auto’s bij Volvo, vertelt je waarom autonoom rijden kan bijdragen aan een beter milieu, meer veiligheid en het tegengaan van files.

“Bij Volvo zetten we in op de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Maar waarom eigenlijk?

In de reclames zien we toch dat autorijden geweldig is. Hét symbool van vrijheid. De zon die schijnt, geweldige wegen, een prachtige auto. Waarom willen dat overlaten aan een computer?

Nou, de werkelijkheid ziet er vaak heel anders uit. Autoverkeer kan leiden tot luchtvervuiling en problemen met de verkeersveiligheid. Alleen in Nederland zijn er meer dan 600 mensen die per jaar omkomen in het verkeer. Autorijden leidt tot files, waarbij je uren en uren moet wachten. Deze tijd kun je beter besteden. Bij Volvo geloven we dat zelfrijdende auto’s een deel van de oplossing zijn. Voor zowel samenleving als het individu. Het heeft de potentie om het verkeer veiliger, en efficiënter te maken. En op deze manier brengen we de vrijheid terug in het autorijden. Geniet van het rijden als het kan, maar rij automatisch als je je tijd aan iets anders wilt besteden.”

Bericht achterlaten