Column Het Nieuws van de Vooruitgang: Hans Schönfeld

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vanochtend was de beurt aan Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

“Deze week wil ik het met u hebben over een man. Hij is rond de veertig, werd in het buitenland geboren, en kwam toen hij zeven jaar was, dus bijna 33 jaar geleden met zijn ouders naar ons land. De familie kreeg een verblijfsvergunning. Sinds zijn pubertijd pleegde onze man misdrijf na misdrijf. Niet kleintjes, maar ook hele zware; zoals straatroof met geweld. En van de 33 jaar dat hij nu in ons land is, verbleef hij bijna twintig jaar in verschillende gevangenissen. Verleden jaar heeft staatssecretaris Dijkman over in, hij besloot de verblijfsvergunning van de man in te trekken, en legde hem bovendien een inreisverbod naar ons land op van tien jaar. Onze man ging daartegen natuurlijk in beroep, maar de rechter stelde de staatssecretaris in het gelijk. Onder de motivering dat de man onze maatschappij en zijn slachtoffers veel leed en angst heeft aangedaan, en van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving niks is gebleken.

Waarom nu dit verhaal? Wanneer onze overheid er nu voor zou zorgen dat dit regel wordt, in plaats van uitzondering. Ervoor zou zorgen dat er al na vijf jaar actie wordt ondernomen in plaats van pas na 33 jaar, zal Nederland een stuk leefbaarder worden, en buiten dat neemt de overheid dan engerds net zoals Geert Wilders een argument uit handen.”

Bericht achterlaten