Column Het Nieuws van de Vooruitgang – Willem Lageweg

Vanochtend hoorde je de column van Willem Lageweg op Sublime FM. Willem is voormalig directeur van MVO Nederland, een organisatie die heel Nederland warm maakt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Benieuwd naar zijn tip van de week? Je kunt zijn column hier terugluisteren!

Een gemiddeld gezin is jaarlijks € 2300 kwijt aan de kosten van energie. In 15 jaar is dat € 35.000. Een flink bedrag waar je heel wat mee kunt doen.

De actie organisatie Urgenda heeft een plan uitgewerkt waarmee je voor een bedrag van € 35.000 een bestaand huis volledig energieneutraal kunt maken. Zij garanderen dat je een jaar na de investeringen al geen gasrekening meer hoeft te betalen. Uit de besparing op de energiekosten kan de rente en de aflossing worden betaald voor de lening die mogelijk nodig is om uw investeringen te financieren. Hoeft u niet het volle bedrag te lenen omdat u eigen geld heeft, dan is er natuurlijk al veel sneller een financieel voordeel, zeker nu spaargeld nagenoeg niks opbrengt.

Urgenda maakt voor ieder huis een plan op maat. Zij regelen alle rompslomp. Maatregelen die vaak in het plan zitten zijn zonnepanelen, het grondig isoleren van het huis en koken op inductie of infrarood ipv op gas. Omdat Urgenda garandeert dat de maandlasten die u nu aan energie kwijt bent, zeker niet hoger – en vaak zelfs lager uitkomen – is hun aanbod zeer aantrekkelijk. Een mooi idee om hier tijdens de vakantie eens goed over na te denken.

Bericht achterlaten