Column Het Nieuws van de Vooruitgang – Willem Lageweg

Vanochtend hoorde je de column van Willem Lageweg op Sublime FM. Willem is voormalig directeur van MVO Nederland, een organisatie die heel Nederland warm maakt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Benieuwd naar zijn tip van de week? Je kunt zijn column hier terugluisteren!

“Veel mensen zijn weer terug van vakantie. We gaan weer naar ons werk of naar school. Terug naar deadlines, reorganisaties, veel zitten ipv bewegen en andere gezondheids-ontmoedigende situaties.

Steeds meer bedrijven, scholen en instellingen beseffen dat gezondheid op school en werk extra aandacht vraagt.

Het programmabureau Alles is Gezondheid ondersteunt en stimuleert hen om hierin initiatieven te nemen. Er zijn tal van mogelijkheden. Zo is er een hoogleraar die al wandelend met zijn studenten les geeft. Staande vergaderen wordt steeds populairder. En fruit in plaats van snoep bij verjaardagen en feestjes, is ook al geen uitzondering meer.

Dit besef past in een tijd waarin mensen weer leren zelf meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. Machteld Huber, vroeger huisarts en nu wetenschapper, heeft hiervoor zelfs een nieuwe integrale visie ontwikkeld. Zij spreekt over positieve gezondheid. Zelfregie, preventie en een integrale kijk op gezondheid staan hierin centraal.

Preventieve en dus positieve gezondheid is een prachtig voornemen voor alle partijen en personen die weer een heel druk seizoen tegemoet gaan.”

Bericht achterlaten