Column Het Nieuws van de Vooruitgang – Willem Lageweg

Vanochtend hoorde je de laatste column van Willem Lageweg op Sublime FM. Willem is voormalig directeur van MVO Nederland, een organisatie die heel Nederland warm maakt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn column van vandaag gaat over ‘voorop blijven lopen op de lange weg naar duurzaamheid’. 

“Dit is mijn laatste wekelijkse column voor Sublime. Ik heb in de afgelopen periode veel aandacht besteed aan bedrijven die voorop gaan in de strijd voor een betere en meer duurzame wereld. En ik heb politici en consumenten opgeroepen hetzelfde te doen.

In de 20 jaar dat ik actief ben in duurzaamheidsland heb ik veel mooie nieuwe initiatieven gezien. Dat maakt mij blij en trots. De veranderingen gaan gelukkig steeds sneller.

Tegelijkertijd staan we met duurzaamheid pas aan het begin van een lange weg. Onze uitstoot moet drastisch verder omlaag, we moeten veel slimmer en zuiniger omgaan met grondstoffen en materialen. En het onrecht en de ongelijkheid in de wereld zijn nog onaanvaardbaar hoog.

De begrippen people, planet en profit zijn dus nog niet goed met elkaar in balans. De urgentie om hier heel hard aan te werken is groter dan ooit. We hebben haast.

Het goede nieuws is dat duurzame koplopers beter presteren dan de achterblijvers. Dat moet ieder van ons inspireren ook zelf het goede voorbeeld te geven.

In mijn nieuwe rollen zal ik voorop blijven gaan. Ik reken erop dat jij dit ook doet.”

Bericht achterlaten