Concertreview: Kleurrijk Kraak & Smaak
19

Concertreview: Kleurrijk Kraak & Smaak

Gisteravond speelde Kraak & Smaak tijdens het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Lees hier de hele review.

Het neusje van de zalm voor de muziekliefhebber is er weer, want het Amsterdam Dance Event is gisteren begonnen. Om ADE een goede kickstart te geven, was Sublime bij het concert van Kraak & Smaak met Pat Lok als support act.

Houden ouderen dus wél van elektronische muziek?

De support act was Pat Lok, een producer/dj die een vrij energieke en soulvolle set draaide. De zaal werd langzamerhand voller, maar toch danste niet iedereen. De set was misschien nét iets minder toegankelijk voor het wat oudere publiek. Wel was het een hele goede keus om Pat Lok als support act te plaatsen, aangezien hij heel erg aansluit op de muziek die Kraak & Smaak maakt. Nu is de vraag: hoe heeft Kraak & Smaak een ouder publiek ook kunnen bereiken, maar een dj zoals Pat Lok niet?

Wat Kraak & Smaak doet, is elektronische muziek toegankelijk maken. Dit doen ze door veel verschillende zangers te gebruiken voor hun vocalen en hun nummers rond te maken. Veel technotracks zijn vijf minuten lang hetzelfde, maar Kraak & Smaak heeft de standaard singer-songwriterformule op hun nummers toegepast. Zo kun je bijvoorbeeld bij hen een couplet en refrein verwachten, maar is dit niet het geval bij een pure house– of technotrack. Ook hebben ze gebruik gemaakt van een liveband, die een show dynamisch maken. Zo spelen ze veel solo’s en is het plezierig om naar te kijken.

Zo-veel zangers

Vaak werken acts zoals Kraak & Smaak met veel verschillende zangers samen. Wat minder vaak gebeurt, is dat veel van deze zangers ook te zien zijn tijdens een concert. Meestal zijn het er maar een of twee. Dit keer waren het er vijf!
Veel zangers zongen solo, maar IVAR en Berenice van Leer hadden naast hun solo’s behoorlijk wat momenten samen op het podium. Bij het nummer ‘Toxic Love Affair’ was hun dynamiek erg sterk. Ze waren stoer en hadden veel contact met elkaar en het publiek. Ook waren hun outfits erg stoer.
De ‘Sweet Time’-zangeres zag er bij opkomst uit als een mooi poppetje. Toen ze begon te zingen, bewees ze echter het tegendeel! Deze dame was de definitie van stoer, zonder überhaupt haar best ervoor te hoeven doen. Daarnaast was de performance van de twee andere vocalisten ook erg goed, en hun opkomst zorgde voor variatie.

Kleur, kleur kleur!

Dit concert was één en al kleurrijk, vanwege de hoeveelheid variatie die er op alle vlakken was. Zoals al eerder benoemd, waren er vijf zangers. Deze hadden allemaal een verschillende afkomst, stijl en vocal performance. De lichtshow was niet saai en paste goed met de muziek en het logo van Kraak & Smaak op de achtergrond. Ook veranderde het logo van Kraak & Smaak regelmatig. Hun albumcovers zijn erg kleurrijk en dat reflecteert weer met de verschillende invloeden die te horen zijn in hun muziek. Zo is er soms een vleugje van rock, soul, jazz en natuurlijk house. Dat is toch best een kleurrijke combinatie?!

Bekijk hier de Kraak en Smaak-aftermovie op ADE van afgelopen jaar:

 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
17:54 Jeff Lorber
you got something jeff lorber
17:49 Masego
lady lady masego
17:44 Otis Clay
the only way is up otis clay
17:41 Leela James
put it on me leela james
17:36 Al Jarreau
i'm beginning to see the light al jarreau
17:32 Bob Marley & The Wailers
could you be loved bob marley & the wailers
17:24 Alicia Keys
no one alicia keys
17:21 Jamie Lidell
wait for me jamie lidell
17:18 Sam Cooke
a change is gonna come sam cooke
17:09 Santana  ft. Wyclef Jean
maria maria santana ft. wyclef jean