Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen
19

3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen

De schoonmaker afzeggen maar wel doorbetalen, thuiswerken met een bos bloemen op tafel of een waardebon kopen bij het café waar je normaal gesproken de deur platloopt. Zo help je (kleine) ondernemers in jouw buurt.

De maatregelen die nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben ingrijpende gevolgen voor ondernemers. Op sociale media worden creatieve ideeën verspreid om hen te steunen.

Koop een bos bloemen

Bij bloemenhandelaren hakken de gevolgen van het virus erin. Martijn van Dalen kocht daarom een extra bos bij de bloemenkraam bij hem om de hoek en hoopt dat anderen hetzelfde doen, zo schrijft hij in een Tweet. Nog een reden om naar de bloemenkraam te gaan: als je vanuit huis werkt, is dat een stuk gezelliger met een bos bloemen op tafel.

 

‘Nu betalen, straks genieten’

Al voordat cafés en restaurants zondag te horen kregen dat ze noodgedwongen tot 6 april hun deuren moeten sluiten, plaatste Marlies Tousain een oproep op LinkedIn om horecazaken te steunen. Haar idee: koop een tegoedbon. ‘Dan kan de ondernemer zijn huur blijven betalen en kan je binnenkort weer genieten!’, schrijft ze.

Daarnaast blijft het voor een deel van de restaurants in Nederland mogelijk om maaltijden te bezorgen. Thuisbezorgd levert sinds vorige week ‘contactloos’. Door het tasje met eten op de stoep voor je deur te zetten, wil het bedrijf de kans op verspreiding van het virus minimaliseren.

‘Voor wie het kan missen’

Maaike Homan schrijft op Twitter dat ze de schoonmaakster en de gitaarleraar doorbetaalt, ook als de gemaakte afspraken niet doorgaan. ‘Voor wie het kan missen: help de (kleine) ondernemers in deze tijd. Ze hebben het zwaar.’, aldus Homan. Naar aanleiding van reacties van anderen voegt ze daar later aan toe de gemaakte afspraken op eigen initiatief af te zeggen.

 

Pieter Lak zegt hetzelfde te doen. ‘Als ik het abonnementsgeld voor de judolessen van mijn dochter ga inhouden, is de kans groot dat de judoschool straks niet meer bestaat’, schrijft hij in een reactie.

Ook het kabinet werkt aan manieren om kleine en middelgrote bedrijven te helpen. Als eerste stap werd 300 miljoen euro vrijgemaakt voor overbruggingskredieten die bedrijven vanaf maandag kunnen aanvragen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:42 Whispers
and the beat goes on whispers
16:37 Floaters
float on floaters
16:34 Bruno Mars
24k magic bruno mars
16:30 Otis Redding
i've got dreams to remember otis redding
16:22 Rose Royce
car wash rose royce
16:18 Average White Band
pick up the pieces average white band
16:14 Earth Wind & Fire
let's groove earth wind & fire
16:10 Etta James
i'd rather go blind etta james
16:07 Chaka Khan
i feel for you chaka khan
16:02 Stevie Wonder
isn't she lovely stevie wonder