Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen
19

3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen

De schoonmaker afzeggen maar wel doorbetalen, thuiswerken met een bos bloemen op tafel of een waardebon kopen bij het café waar je normaal gesproken de deur platloopt. Zo help je (kleine) ondernemers in jouw buurt.

De maatregelen die nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben ingrijpende gevolgen voor ondernemers. Op sociale media worden creatieve ideeën verspreid om hen te steunen.

Koop een bos bloemen

Bij bloemenhandelaren hakken de gevolgen van het virus erin. Martijn van Dalen kocht daarom een extra bos bij de bloemenkraam bij hem om de hoek en hoopt dat anderen hetzelfde doen, zo schrijft hij in een Tweet. Nog een reden om naar de bloemenkraam te gaan: als je vanuit huis werkt, is dat een stuk gezelliger met een bos bloemen op tafel.

 

‘Nu betalen, straks genieten’

Al voordat cafés en restaurants zondag te horen kregen dat ze noodgedwongen tot 6 april hun deuren moeten sluiten, plaatste Marlies Tousain een oproep op LinkedIn om horecazaken te steunen. Haar idee: koop een tegoedbon. ‘Dan kan de ondernemer zijn huur blijven betalen en kan je binnenkort weer genieten!’, schrijft ze.

Daarnaast blijft het voor een deel van de restaurants in Nederland mogelijk om maaltijden te bezorgen. Thuisbezorgd levert sinds vorige week ‘contactloos’. Door het tasje met eten op de stoep voor je deur te zetten, wil het bedrijf de kans op verspreiding van het virus minimaliseren.

‘Voor wie het kan missen’

Maaike Homan schrijft op Twitter dat ze de schoonmaakster en de gitaarleraar doorbetaalt, ook als de gemaakte afspraken niet doorgaan. ‘Voor wie het kan missen: help de (kleine) ondernemers in deze tijd. Ze hebben het zwaar.’, aldus Homan. Naar aanleiding van reacties van anderen voegt ze daar later aan toe de gemaakte afspraken op eigen initiatief af te zeggen.

 

Pieter Lak zegt hetzelfde te doen. ‘Als ik het abonnementsgeld voor de judolessen van mijn dochter ga inhouden, is de kans groot dat de judoschool straks niet meer bestaat’, schrijft hij in een reactie.

Ook het kabinet werkt aan manieren om kleine en middelgrote bedrijven te helpen. Als eerste stap werd 300 miljoen euro vrijgemaakt voor overbruggingskredieten die bedrijven vanaf maandag kunnen aanvragen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:24 Santana & Rob Thomas
smooth (album version) santana & rob thomas
16:20 Lizz Wright
singing in my soul lizz wright
16:17 Incognito
always there incognito
16:14 Archie Bell & The Drells
strategy (single) archie bell & the drells
16:10 Guru & Dc Lee
no time to play guru & dc lee
16:07 Selah Sue
alone selah sue
16:03 Shakatak
down on the street shakatak
15:54 Billy Ocean
stay the night billy ocean
15:51 Zaz
je veux zaz
15:47 Harold Melvin and the Blue Notes
the love i lost harold melvin and the blue notes