Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Nederlanders springen voor elkaar in de bres
19

Nederlanders springen voor elkaar in de bres

Boodschappen doen, de hond uitlaten of op elkaars kinderen passen. Als je #CoronaHulp intypt op sociale media, vind je tal van berichten van mensen die elkaar uit de brand willen helpen.

Lege schappen in de supermarkten leidden ertoe dat premier Mark Rutte vrijdag een oproep deed om te stoppen met hamsteren en meer rekening met elkaar te houden. Tegelijkertijd gaat het er op sociale media socialer aan toe dan ooit. Talloze mensen zijn op zoek naar onbekenden die ze uit brand kunnen helpen.

Vlucht geannuleerd

Bianca uit Amsterdam heeft haar vlucht moeten annuleren en meldt op Twitter dat ze de komende 3,5 weken niets te doen heeft. ‘Wie heeft er hulp nodig in het land? Ik kan oppassen, handgels inpakken, eten bezorgen, boodschappen doen, mensen heen en weer rijden’, luidt haar bericht. Ze mag dan zelf in Amsterdam wonen, het maakt haar niet uit waar in het land er hulp wordt gevraagd.

 

Oppashulp voor zorgpersoneel

Simone heeft als dagvoorzitter en debatleider de komende maanden een stuk meer vrije tijd dan haar lief is. Omdat ze vermoedt dat de scholen binnenkort toch zullen sluiten, biedt ze alvast aan om kinderen op te vangen ‘van bijvoorbeeld zorgprofessionals in de buurt, zodat zij kunnen zorgen’. Simone woont in Maastricht en is nog op zoek naar een passende hashtag voor opvanghulp, waardoor mensen elkaar snel kunnen vinden.

‘d’s en t’s kunnen wachten’

Conrad is docent op ROC Friese poort. Zolang hij en zijn studenten toch naar school moeten, wil hij die tijd ook wel gebruiken om anderen te helpen, schrijft hij: ‘Als we in Drachten en omgeving iets kunnen doen qua #coronahulp, dan hoor ik het graag. Die d’s en t’s kunnen wel even wachten.’ Inmiddels heeft ROC Friese poort aangekondigd alle 15 duizend studenten en 1600 medewerkers minstens een week naar huis te sturen.

 

#moedermelk

Bianca uit Arnhem schiet jonge ouders te hulp die de dupe zijn van hamstergedrag op babyvoeding. ‘Ik heb nog #moedermelk in de vriezer die je mag komen halen’, schrijft zij in een Tweet.

 

Tijd over

En Jerome heeft door de weggevallen reistijd naar zijn werk en zijn afgezegde hockeytrainingen tijd over in de avond, die hij graag besteedt aan ‘boodschappen doen of andere zaken die nu lastiger zijn’, schrijft hij op LinkedIn.

Naast #coronahulp zijn er ook andere hulp-hashtags in omloop. Onder meer #coronahelp en #helpelkaar.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:54 Will Smith
gettin' jiggy wit it will smith
15:50 Charles Bradley
you put the flame on it charles bradley
15:46 Michael Jackson
baby be mine michael jackson
15:43 Paloma Faith
can't rely on you paloma faith
15:39 Anita Baker
same ole love (365 days a week) anita baker
15:33 Debarge
all this love debarge
15:30 Stevie Wonder
uptight (everything's alright) stevie wonder
15:25 Alicia Keys
underdog alicia keys
15:18 Marcus Miller
brazilian rhyme marcus miller
15:13 Billy Stewart
summertime billy stewart