Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Ik betaal even met m’n ring hoor
17

Ik betaal even met m’n ring hoor

Contactloos pinnen is alweer achterhaald. Betaaldeskundige Cynthia Tulp van ABN AMRO roetst langs de kassa’s met haar ring. “!f you like it then you should have put a ring on it!”

Ik ben dol op nieuwe dingen proberen. Of het nu gaat om nieuwe apps, domotica in mijn huis of nieuwe food concepten. Ik ben er al eerste bij. Noem me een early adaptar, waarschijnlijk is het beroepsdeformatie. Uit willen zoeken hoe het werkt, zien of het mijn leven echt makkelijker of leuker maakt. Ik ben dan vooral benieuwd wat een succes wordt: en is het dan een hype of een blijvertje? Wie omarmt het product en waarom? En is dit ook de groep voor wie het bedoeld was?

Zo deed ik enkele maanden geleden mee aan een proef voor betalen met een wearable. Dat betekent dat je contactloos kunt betalen met bijvoorbeeld een ring, horloge of armband. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels erover. Want wat voegt zo’n ring nou toe als ik al heel makkelijk contactloos met mijn pinpas kan betalen?

Maar ik ben hier helemaal op teruggekomen. Na een paar maanden proberen, kan ik niet meer zonder. Ik kan nu een kopje koffie kopen op een druk station zonder dat ik mijn portemonnee uit mijn tas hoef te halen. Of een rondje hardlopen en net voor ik thuis kom broodjes kopen zonder mijn pasje of contant geld mee te hebben.

Een bonus zijn de leuke gesprekken! “Huh, wat is dat nou weer?” Kortom: ik ben fan! Net zoals de meerderheid van de proefdeelnemers overigens. Grappig genoeg zijn dat niet alleen jongeren of gadgetliefhebbers. Ook mensen op leeftijd of mensen die niet zo goed kunnen zien zijn enthousiast. Zij voelen zich veiliger als ze in een volle winkel niet naar hun pasje hoeven te zoeken. Een onverwachte groep gebruikers dus!

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
04:23 Nona
forever yours nona
04:19 Richard Bona & John Legend
please don't stop richard bona & john legend
04:15 Mariah Carey
dreamlover mariah carey
04:10 Gare Du Nord
pablo's blues gare du nord
04:06 Unique
what i got is what you need unique
04:02 Jamie Cullum
get your way jamie cullum
03:59 Ray Parker Jr. and Raydio
you can't change that ray parker jr. and raydio
03:54 Jeangu Macrooy
second hand lover jeangu macrooy
03:51 Bobby Byrd
i know you got soul bobby byrd
03:46 Amy Winehouse
help yourself amy winehouse