Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Ik betaal even met m’n ring hoor
18

Ik betaal even met m’n ring hoor

Contactloos pinnen is alweer achterhaald. Betaaldeskundige Cynthia Tulp van ABN AMRO roetst langs de kassa’s met haar ring. “!f you like it then you should have put a ring on it!”

Ik ben dol op nieuwe dingen proberen. Of het nu gaat om nieuwe apps, domotica in mijn huis of nieuwe food concepten. Ik ben er al eerste bij. Noem me een early adaptar, waarschijnlijk is het beroepsdeformatie. Uit willen zoeken hoe het werkt, zien of het mijn leven echt makkelijker of leuker maakt. Ik ben dan vooral benieuwd wat een succes wordt: en is het dan een hype of een blijvertje? Wie omarmt het product en waarom? En is dit ook de groep voor wie het bedoeld was?

Zo deed ik enkele maanden geleden mee aan een proef voor betalen met een wearable. Dat betekent dat je contactloos kunt betalen met bijvoorbeeld een ring, horloge of armband. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels erover. Want wat voegt zo’n ring nou toe als ik al heel makkelijk contactloos met mijn pinpas kan betalen?

Maar ik ben hier helemaal op teruggekomen. Na een paar maanden proberen, kan ik niet meer zonder. Ik kan nu een kopje koffie kopen op een druk station zonder dat ik mijn portemonnee uit mijn tas hoef te halen. Of een rondje hardlopen en net voor ik thuis kom broodjes kopen zonder mijn pasje of contant geld mee te hebben.

Een bonus zijn de leuke gesprekken! “Huh, wat is dat nou weer?” Kortom: ik ben fan! Net zoals de meerderheid van de proefdeelnemers overigens. Grappig genoeg zijn dat niet alleen jongeren of gadgetliefhebbers. Ook mensen op leeftijd of mensen die niet zo goed kunnen zien zijn enthousiast. Zij voelen zich veiliger als ze in een volle winkel niet naar hun pasje hoeven te zoeken. Een onverwachte groep gebruikers dus!

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:19 Alicia Keys
fallin' alicia keys
15:16 Jocelyn Brown
somebody else's guy jocelyn brown
15:11 Luther Vandross
she's a superlady luther vandross
15:06 John Legend
ordinary people john legend
15:03 Sam & Dave
soul man sam & dave
14:53 Patrice Rushen
forget me nots patrice rushen
14:50 O'Jays
love train o'jays
14:44 Kool & The Gang
get down on it kool & the gang
14:38 Mark Ronson and Amy Winehouse
valerie mark ronson and amy winehouse
14:28 Brothers Johnson
strawberry letter 23 brothers johnson