De dag in vooruitgang: Minder en beter vlees voor Unox, en ander nieuws
0

De dag in vooruitgang: Minder en beter vlees voor Unox, en ander nieuws

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van maandag 8 maart 2021. 

Unox kiest voor minder en beter vlees

De week zonder vlees gaat van start met toepasselijk nieuws van Unox. Het merk mag dan bekend staan om z’n rookworst, dat weerhoudt ze er niet van om op de vegetarische toer te gaan. Dat schrijft het AD vandaag.

Unox gaat meer vleesvervangers maken en daarnaast wordt het aandeel groente en peulvruchten in producten vergroot. Op dit moment zijn vegetarische producten goed voor 6 procent van de omzet, en in 2025 moet dat aandeel dubbel zo groot zijn.

Tot slot wordt het vlees dat gebruikt wordt diervriendelijker: vanaf volgend jaar gebruikt het bedrijf alleen nog vlees met een keurmerk van de Dierenbescherming.

B Corp-producten krijgen eigen categorie op AH.nl

Albert Heijn lanceert vandaag op z’n website de zogeheten B Corp Shop, met daarin producten van bedrijven met het B Corporation-keurmerk: een strenge certificering voor ondernemingen met een positieve invloed op mens, milieu en maatschappij. Dat meldt Duurzaam-Ondernemen.nl.

Met de nieuwe functie wil Albert Heijn de vindbaarheid van duurzame producten vergroten. Op dit moment gaat het om zo’n 500 producten van 26 verschillende bedrijven, onder meer Tony’s Chocolonely, Seepje en Ben & Jerry’s.

Hoe de grootste afro mensen wereldwijd inspireert

Simone Williams is sinds eind vorig jaar officieel de vrouw met de grootste afro ter wereld; haar kapsel is bijna anderhalve meter in omtrek. Dat is niet alleen een prachtig gezicht: voor Williams vormt haar natuurlijke haar ook een connectie met haar voorouders, en een symbool van trots, zegt ze in deze video van de BBC.

Sinds haar wereldrecord krijgt Williams reacties van over de hele wereld, van mensen die zeggen dat ze een inspiratie is.

Chili vaccineert snel, eerlijk en efficiënt

Het Zuid-Amerikaanse Chili vaccineert z’n inwoners sneller dan welk EU-land dan ook: in een maand tijd hebben 4 miljoen mensen een corona-prik gehad; ongeveer een kwart van de bevolking. Trouw spreekt van een ‘opmerkelijk succesvolle vaccinatiecampagne’.

Volgens het Chileense ministerie van Volksgezondheid zijn er verschillende verklaringen voor dat succes. Ten eerste kocht het land in een vroeg stadium veel verschillende vaccins in. Ten tweede was er al een infrastructuur van lokale klinieken, omdat er elk jaar vaccinatiecampagnes zijn, bijvoorbeeld tegen de griep en de mazelen.

En tot slot wacht iedereen – anders dan in veel andere Zuid-Amerikaanse landen – op z’n beurt.

Het streven van Chili is om in juni 15 miljoen van de 19 miljoen inwoners gevaccineerd te hebben, en daarmee groepsimmuniteit te bereiken.

Slimme bril kiest make-up uit

Het uitproberen van nieuwe make-up is sinds de pandemie een uitdaging. Het Japanse bedrijf Zozo lanceert een slimme bril om dat probleem op te lossen, dat meldt de BBC.

De bril heeft een dik montuur met allerlei verschillende kleuren. Met behulp van een app kun je zien welke kleuren passen bij jouw huid, haar en ogen.

Als je iets tegenkomt in een kleur die je graag in de vorm van make-up zou gebruiken, kun je het betreffende voorwerp scannen. Scan je bijvoorbeeld een rode roos, dan maakt de app een selectie van lippenstiften in de kleur van die bloem.

Ambassadeurs moeten bedrijfstoppen diverser maken

Het is vandaag 8 maart, internationale vrouwendag. Het platform Topvrouwen introduceert op deze dag een raad van advies van acht mensen uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Zij gaan zich als ambassadeurs inzetten voor meer diversiteit in de top en de subtop van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat meldt de Sociaal Economische Raad, de SER, waar Topvrouwen sinds begin dit jaar onderdeel van is.

Voorzitter van de nieuwe adviesraad is Marguerite Soeteman-Reijnen, bestuursvoorzitter van verzekeraar Aon. Ook hoogleraar diversiteit en integratie Halleh Ghorashi is lid van de raad.

Foto: Unox

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:14 Saulo Duarte
nao existe resposta para 'eu te amo' saulo duarte
09:10 Jacksons
show you the way to go jacksons
09:07 Norah Jones
those sweet words norah jones
09:04 Ady Suleiman
need somebody to love ady suleiman
08:55 George Benson
gonna love you more george benson
08:51 Jarabe de Palo
bonito jarabe de palo
08:47 Leela James
put it on me leela james
08:43 Aaron Neville
hercules aaron neville
08:40 Jack Johnson
banana pancakes jack johnson
08:36 Madeleine Peyroux
(getting some) fun out of life madeleine peyroux