Zorgmedewerkers met een bos rozen naar huis
19

Zorgmedewerkers met een bos rozen naar huis

Het initiatief Bloemetje voor de Zorg heeft al meer dan 7000 euro aan donaties opgehaald om zorgpersoneel te bedanken en tegelijkertijd bloemenkwekers de coronacrisis door te helpen.

Als dochter van een voormalig rozenkweker kon Ilse Nouwen Zwinkels het maar moeilijk verteren dat veel telers door de coronacrisis hun bloemen moeten vernietigen. Tegelijkertijd wilde ze zorgmedewerkers bedanken voor het belangrijke werk dat ze doen.

Dat leidde tot de website bloemetjevoordezorg.nl, waar je geld kunt doneren om ervoor te zorgen dat overgebleven bloemen bij zorgpersoneel terechtkomen. Dat wordt nu volop gedaan. Gisteren werden de eerste 500 bossen uitgedeeld aan medewerkers van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Zij kregen na hun dienst een bos rode rozen mee naar huis. Vandaag is het zorgpersoneel in Bergen op Zoom aan de beurt.

Bloemetje voor de zorg werkt op dit moment samen met rozenkweker Fransen Roses uit het Zuid-Hollandse Sint Aechtenland, maar hoopt snel met meer bloementelers in zee te gaan.

LEES OOK: ‘3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
06:25 Jack Johnson
upside down jack johnson
06:21 Ruben Hein
say bye ruben hein
06:18 Curtis Mayfield
move on up curtis mayfield
06:15 Ntjam Rosie
courage (tu verras) ntjam rosie
06:12 Jamie Lidell
another day jamie lidell
06:08 Gare Du Nord
marvin & miles gare du nord
06:04 Diana Ross
love hangover diana ross
05:57 Jellybean
the real thing jellybean
05:53 Omar
there's nothing like this omar
05:49 Black Pumas
i'm ready black pumas