Datingapp Bumble geeft 700 werknemers een week betaald vrij om te ontstressen, en meer nieuws
0

Datingapp Bumble geeft 700 werknemers een week betaald vrij om te ontstressen, en meer nieuws

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van dinsdag 22 juni 2021. 

Datingapp Bumble geeft 700 werknemers een week betaald vrij om te ontstressen

Opvallend nieuws van datingapp Bumble – het bedrijf sluit deze week al z’n kantoren. Aan 700 medewerkers wereldwijd is gevraagd om een week betaald uit te rusten en te focussen op zichzelf.

Het afgelopen jaar was druk en stressvol voor het bedrijf, en CEO Whitney Wolfe Heard dacht aan te voelen dat veel werknemers  toe waren een adempauze. Om het personeel tegemoet te komen, gooit ze de boel een week dicht.

Een Amerikaans medewerker noemt de stap op Twitter een ‘big deal’, zeker omdat vakantiedagen in de VS schaars zijn.

Nieuw fonds moet 800 miljoen mensen in arme landen aan groene stroom helpen

IKEA en de Rockefeller Foundation komen met een fonds dat 800 miljoen mensen in arme landen van groene energie moet voorzien. Het project is gericht op mensen die op dit moment nog geen stroom hebben. Op die manier moet het fonds bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering, schrijft de Volkskrant vandaag.

IKEA en de Rockefeller Foundation steken 1 miljard dollar in het fonds, en dat bedrag moet al snel worden verhoogd. Het doel is om dit jaar 10 miljard dollar aan te trekken van ontwikkelingsorganisaties.

Het geld wordt niet geïnvesteerd in grote energiecentrales, maar juist in kleine bronnen in de buurt van de eindgebruiker –
bijvoorbeeld zonnepanelen en molens.

Duitse steden verwelkomen kleurrijke ‘mini-wildernissen’

In een aantal grote Duitse steden duiken steeds meer veldjes met wilde bloemen op. Deze zogenoemde ‘mini-wildernissen’ helpen bijen en andere insecten in de stad vooruit. Dat schrijft The Guardian.

Berlijn bijvoorbeeld heeft al 1,5 miljoen euro uitgetrokken voor het onderhoud van 50 van dit soort bloemenweides in de stad, en in München zijn 30 kleine wildernissen te vinden.

Het begon allemaal op initiatief van burgers: zij gaven bij een natuurorganisatie aan dat ze zelf wilde bloemen wilden zaaien in de stad, en dat ze vonden dat de gemeente moest stoppen met maaien. Dat heeft dus resultaat gehad.

Moeder ontdekt dat ‘mijlpaalkaarten’ voor baby’s van kleur nog niet bestaan – en ontwerpt ze zelf

Op eigen kracht omrollen of de eerste stapjes zetten. Om dit soort belangrijke baby-momenten te vieren, zijn er ‘mijlpaalkaarten’: kaarten die je in het fotoboek van een baby kunt plakken bij bijzondere momenten, of waar je het kindje mee op de foto kunt zetten. Maar zulke kaarten waren niet voor alle baby’s, zag de Brits-Nigeriaanse Deborah Ajaja.

Toen zij mijlpaalkaarten zocht voor haar zoontje, vond ze alleen maar plaatjes van baby’s met een lichte huid. Dat maakte haar verdrietig, zegt ze tegen de BBC – maar het gaf haar ook de energie om er iets aan te doen.

Ajaja ontwierp zelf een set mijlpaalkaarten met de naam ‘Colour Celebrations’, met plaatjes van baby’s met verschillende huidstinten en aandacht voor afkomst en cultuur. Vanuit landen over de hele wereld komen er inmiddels bestellingen binnen.

Dit groene speldje geeft aan dat je single bent

Zie je binnenkort iemand rondlopen die een groen speldje draagt met een vergrootglas erop, dan mag je er vanuit gaan dat diegene vrijgezel is. Het zogeheten ‘Finder-speldje’ is een initiatief van een paar vriendinnen uit Tilburg. Zij waren het zat om steeds via dating-apps in contact te komen met andere vrijgezellen.

Ze bedachten daarom een systeem waar geen technologie aan te pas komt, lezen we bij RTL Nieuws. Op dit moment lopen er zo’n 700 mensen met die speldjes rond, met name in de omgeving van Tilburg. Maar er komen steeds meer bestellingen binnen uit de rest van het land, zegt een van de oprichters tegen RTL.

Statiegeld voor kleine flesjes komt eraan

‘Het geld ligt straks voor het oprapen’, schrijft Trouw – en dan gaat het over geld in de vorm van kleine flessen. Want ook daar zit vanaf volgende week donderdag statiegeld op; 15 cent per flesje.

Volgens afvalexpert Dirk de Groot, ook wel de Zwerfinator genoemd, zullen rondslingerende flesjes op straat niet meteen verdwijnen. Hij verwacht wel dat kinderen en dakloze mensen ze gaan oprapen om wat bij te verdienen, en dat sportverenigingen inzamelacties op touw gaan zetten om de clubkas te spekken.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:46
need somebody to love ady suleiman
11:43
wake up romeo caro emerald
11:40
knock on wood eddie floyd
11:35
no more rain (in this cloud) angie stone
11:26
i need it johnny guitar watson
11:24
the girl from ipanema stan getz & joao gilberto ft. astrud gilberto
11:20
stages adeline ft. kamauu
11:14
really love d'angelo
11:10
rose rouge jorja smith
11:07
blame it on the boogie jacksons