De 10 beste Kool & The Gang nummers ooit gemaakt
2

De 10 beste Kool & The Gang nummers ooit gemaakt

Afgelopen weekend werd bekend dat Dennis ‘Dee Tee’ Thomas, een van de medeoprichters van de band Kool & The Gang, is overleden. Als nagedachtenis aan de saxofonist delen we daarom de tien beste nummers van Kool & The Gang.

Saxofonist, percussionist, fluitist, stylist, accountant, master of ceremony; het is een greep uit het veelzijdige takenpakket dat Dennis Thomas op zich nam binnen zijn band, Kool & The Gang.  “In de vroege dagen was hij de budget hawk, die de inkomsten van de band in een papieren zak bewaarde om zijn saxofoon”, laten bandleden weten. Een typische cool cat, die hield van hippe kleding en hoeden, zo omschrijven de bandleden Dee Tee. Daarom stond hij ook wel bekend als de stylist van de groep.

Thomas is 70 jaar oud geworden. De muzikant is in zijn woonplaats New Jersey vredig overleden in zijn slaap, maakte de band bekend via sociale media. Zijn laatste show was op 4 juli bij de Hollywood Bowl in Los Angeles. “Helaas is dit zijn vaarweloptreden met de band gebleken”, staat in het Facebookbericht.

Dee Tee, zoals zijn bijnaam luidde, was er vanaf het begin bij toen Kool & The Gang in 1969 werd opgericht. De formatie verkocht wereldwijd tientallen miljoenen albums en won twee Grammy Awards. In ruim een halve eeuw tijd scoorde de band talloze hits, die vervolgens weer eindeloos gesampled zijn in de hip hop scene. Als nagedachtenis aan ‘Dee Tee’ delen we (volgens ons) de beste tien tracks van Kool & The Gang.

1. Fresh

2. Cherish

3. Summer Madness

4. Celebration

5. Get Down On It

6. Joanna

7. Jungle Boogie

8. Steppin’ Out

9. Ladies’ Night

10. Too Hot

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:36 Stevie Wonder
isn't she lovely stevie wonder
10:26 Omar
there's nothing like this omar
10:22 Gabin ft. Dee Dee Bridgewater
into my soul gabin ft. dee dee bridgewater
10:17 Robin Thicke
hola robin thicke
10:13 Earth Wind & Fire
let's groove earth wind & fire
10:10 Toco
mané toco
10:07 Alain Clark
blow me away alain clark
09:53 Michael Kiwanuka
black man in a white world michael kiwanuka
09:47 Benny Sings
dancing in the dark benny sings
09:44 Pointer Sisters
fire pointer sisters