De 10 lekkerste tracks van Lizzo
0

De 10 lekkerste tracks van Lizzo

Nog negen dagen wachten en dan brengt Lizzo sinds twee jaar weer nieuwe muziek uit. Op haar Instagram kondigde de zangeres/rapper aan dat fans 13 augustus haar nieuwe single Rumors kunnen verwachten.

De ongekroonde koningin van self love heeft aan haar 11 miljoen volgers laten weten dat volgende week haar nieuwe single Rumors uitkomt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating)

Het is de follow up van het veelbekroonde album Cuz I Love You uit 2019. Deze sleepte een vracht aan Grammy’s binnen voor onder meer Best Album Of Year, Record of the Year en Song of the Year voor het nummer Truth Hurts. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Om het wachten te verzachten, delen we hieronder tien nummers van Lizzo om je eraan te herinneren dat je Good as Hell bent!

1. Truth Hurts

“I put the sing in single.” In Truth Hurts brengt Lizzo fiere zelfliefde naar een niveau waarvan we nog niet wisten dat het bestond. Het zelfvertrouwen en de humor in zowel de lyrics als de clip werken zeer aanstekelijk. Geen wonder dat Truth Hurts insloeg als een bom. Het nummer inspireerde tevens een TikTok meme waarin jongeren zich transformeren van bedlook naar Kardashian diva.

2. Good as Hell

Een van de comments onder deze video vat Good As Hell perfect samen: “This song makes me wanna walk down the isle of a church and announce that I just fell in love with myself.” Truth Hurts was Lizzo’s officiële eerste grote hit, maar Good As Hell is het nummer dat haar faam naar grote hoogte deed stijgen. De dansbare melodie in combinatie met de boodschap dat je goed voor jezelf moet zorgen, is onweerstaanbaar.

3. The truth about self acceptance

Vooruit, dit is geen nummer van Lizzo. Maar zonder deze videoclip is deze lijst niet compleet. Voor wie denkt dat Lizzo als kind in een drankketel met self love viel, heeft het mis. Haar transformatie naar complete zelfacceptatie is vastgelegd op video, toen de rapper/zangeres/fluitist meedeed met een online serie genaamd The What’s Underneath Project. Lizzo zit op een stoel voor een bakstenen muur, en terwijl ze open praat over haar zelfbeeld en onzekerheden, ontdoet ze zich van haar kleding. Van haar houthakkersblouse tot haar Jordans. Uiteindelijk doet ze ook haar pruik af waardoor haar afro zich vrij kan bewegen. Daarna wrijft ze het laatste beetje make-up van haar ogen. Ze is eindelijk volledig zichzelf.

Deze ervaring bleek een onverwachte revelatie voor de zangeres. Het inspireerde haar om My Skin the schrijven, haar doorbraak rapballad van het album Big Grrrl Small World uit 2015. Vanuit daar is ze zelfliefde als een vorm van kunst gaan ontwikkelen.

4. Tempo

Het moment dat Missy Elliot in de video als een soort toast uit de broodrooster verschijnt, goud! Tempo heeft alles wat een sexy bas-ass nummer nodig heeft. De lage hese stem van Lizzo, een harde hip-hop beat die smeekt om twerken en een muzikale Missy Elliot-saus om het geheel af te toppen.

5. Worship

In Worship laat Lizzo horen wat ze vocaal in huis heeft. Het nummer is afkomstig van het album Coconot Oil uit 2016, dat het tijdschrift Rolling Stone opnam in de lijst Best Pop Albums of 2016. De feel good vibes waren toen al volop aanwezig!

6. Juice

Juice is een nummer dat je keihard in de auto op wilt zetten, ramen open en meebrullen met je vrienden. De verschillende synthesizers geven de track een heerlijke retro 80’s vibe. De groovy gitaar loopjes en baslijn accenturen het zelfvertrouwen van Lizzo’s lyrics. “Mirror, mirror on the wall, Don’t say it, ’cause I know I’m cute”. Mocht je een baaldag hebben, dan is het dit het nummer dat je uit het moeras omhoog gaat trekken.

7. Boys

Een schitterend exemplaar van een van Lizzo’s rapnummers. Op ijzersterke funky vibes die doen denken aan Sexy Back van Justin Timberlake, maakt ze haar intenties naar mannen duidelijk: “Baby, I don’t need you, I just wanna freak you.” Leuk detail: in de zwart-witte videoclip danst Lizzo met haar afrokapsel voor de muurschildering van het Minneapolis’ Schmitt Music gebouw. In 1977 poseerde Prince voor datzelfde gebouw met eenzelfde afro tijdens een inmiddels iconische fotoshoot.

8. Jerome

Jerome krijgt het ervan langs in deze soultrack. Het is geen ballad zoals My Skin, maar ook geen up-tempo knaller als Juice. Lizzo laat hier weer een andere kleur van haar muzikale palet horen.

9. My Skin

De clip van My Skin start met een fragment van de videoclip op nummer 3. Je begrijpt gelijk waar de inspiratie voor de songtekst vandaan kwam. Lizzo reflecteert op de maatschappij die neigt naar racisme en fat-shaming. Ze zingt dat ze zichzelf leert te accepteren voor wie ze is: “I can’t wash it away, so you can’t take it from me. My brown skin.”

10. Better in Color

In dit nummer viert Lizzo alle soorten liefde. “Black, white, ebony, All sound good to me, Two tone recipe, Got good chemistry.”


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:54 Commodores
brick house commodores
10:50 Lalah Hathaway & Robert Glasper
show me your soul lalah hathaway & robert glasper
10:47 Otis Redding
fa-fa-fa-fa fa (sad song) otis redding
10:43 Lenny Kravitz
i belong to you lenny kravitz
10:39 Belleruche
anything you want (not that) belleruche
10:36 Stevie Wonder
isn't she lovely stevie wonder
10:26 Omar
there's nothing like this omar
10:22 Gabin ft. Dee Dee Bridgewater
into my soul gabin ft. dee dee bridgewater
10:17 Robin Thicke
hola robin thicke
10:13 Earth Wind & Fire
let's groove earth wind & fire