Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Britse Stefanie redt levens
19

Britse Stefanie redt levens

De Britse organisatie Punk Against Poverty zet voorraadkastjes met voedsel langs de weg voor mensen die getroffen zijn door de economische gevolgen van corona. En dat is hard nodig, signaleert oprichter Stefanie Rox. “Mensen hebben soms dagen niet gegeten, de kastjes zijn binnen no time leeg.”

 

Het is weer Doing Donderdag en vandaag besteden we samen met onze positieve partner in crime, Bright Vibes, aandacht aan de Engelse Stefanie Rox. Met haar organisatie Punk Against Poverty vullen ze voorraadkastjes met voeding en huishoudelijke spullen. Inwoners kunnen gratis pakken wat ze nodig hebben.

Stefanie startte het initiatief omdat ze zag dat steeds meer mensen in de huidige crisis afhankelijk zijn van voedselbanken. “Sommige mensen hebben dagen niet gegeten.” Ze begon met twaalf zogenoemde Punk Pantries, maar inmiddels staat de teller al op dertig. “Iemand beschreef ons kastje als een levenslijn, dat doet wat met je.”

Bekijk hier hoe Punk Against Poverty binnen een paar maanden uit is gegroeid tot een onmisbare voedselvoorziening voor inwoners:

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:53 Leon Bridges
if it feels good (then it must be) leon bridges
18:49 Aretha Franklin
who's zooming who aretha franklin
18:45 Sharon Jones & The Dap Kings
how long do i have to wait for you sharon jones & the dap kings
18:41 Tony Scott
love let love tony scott
18:38 PM Dawn
set adrift on memory bliss pm dawn
18:33 Mariah Carey
emotions mariah carey
18:23 Michael Kiwanuka & Tom Misch
money michael kiwanuka & tom misch
18:19 Terence Trent D'arby
dance little sister terence trent d'arby
18:16 Jackie Wilson
higher and higher jackie wilson
18:12 Carl Anderson
buttercup carl anderson