Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
De Sublime 500
17

De Sublime 500

Nog steminspiratie nodig voor de Sublime 500? Wij geven je tips!

De Sublime 500 is weer van start, en dat betekent dat je jouw favoriete soul-, jazz- en funkplaten mag uitzoeken! Geen inspiratie? Geen zorgen, wij zetten een paar muzikale inspiratiebronnen voor je op een rijtje.

Benny Sings
De Amsterdamse Benny Sings (ofwel Tim van Berkestijn) is zanger en producer, en blinkt al jaren uit in het maken van  verfijnde warmbloedige indie-popmuziek. De muziek van Benny Sings kan heel goed worden omschreven als intieme lo-fi Disney-hiphopnummers. Hij maakt het type sound dat je aandacht trekt, terwijl je door de groente-afdeling in de supermarkt wandelt, of in de rij staat bij je favoriete fastfoodgrill. Het is het soort nummer waarvan je baalt als je niet weet hoe het heet. Naast zijn solo-werk werkt Benny samen, produceert en schrijft hij veel met andere artiesten, zoals Rex Orange County, Mocky, The Free Nationals, Mayer Hawthorne, Goldlink, MNDSGN en vele anderen.


PJ Morton
De Amerikaanse zanger, songwriter en producer PJ Morton is sinds 2012 één van de toetsenisten voor de poprockband Maroon 5. Maar de virtuoze PJ schittert het hardst wanneer hij zélf aan het roer van het schip staat: zo werd hij met zijn soloproject genomineerd voor twee Grammy’s en gaf hij onlangs een veelbesproken NPR Tiny Desk-optreden inclusief een tienkoppig strijkersorkest. Ook heeft hij in augustus een nieuw album uitgebracht. De naam van het album, ‘Paul’ is vernoemd naar de 38-jarige zanger zelf. Ook speelde hij door de jaren heen met artiesten zoals Stevie Wonder, Solange en Erykah Badu.


Ibrahim Maalouf
Jazztrompetist en componist Ibrahim Maalouf, is in staat om moeiteloos jazz, Arabische muziek en klassiek te combineren. In zijn laatste album ‘Una Rosa Blanca’ heeft Maalouf met sterke gastmuzikanten gespeeld: Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares. Met de muziek voert hij de luisteraar van Puerto Rico naar Havana, van Parijs naar New York. Zelf zegt hij over zijn muziek:  “Ik hoop dat iedereen die naar ‘Una Rosa Blanca’ zal luisteren en de toespraak van Barack Obama op 22 maart 2016 in Havana hoort, leert begrijpen dat niks onmogelijk is.”Hij refereert daarbij naar Obama, die een tekst van José Marti in de betreffende speech verwerkte. Marti staat bekend als één van de leiders van de Cubaanse onafhankelijkheidsbeweging in de jaren ’50.


Sabrina Starke
Sabrina Starke is een selfmade, awardwinnende singer-songwriter en producer. Ze is een ambassadrice van self-empowerment en woonachtig is in Rotterdam. Door haar muzikale familie sloeg, vanuit Suriname, de eerste vonk van creativiteit over op een zeer jonge leeftijd. Met haar zowel melodische als krachtige stem, creëert Sabrina Starke een bewustheid en alertheid in haar muziek. Daarbij hebben traditionele soul-, folk-, hiphop- en reggaemuziek een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar bijzondere sound. Ze heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar soulvolle muziek, waaronder twee Edison Awards. Ook heeft Bill Withers persoonlijk op haar werk gereageerd: “You are gifted and a gift to the world”. Deze zomer heeft Sabrina Starke een song uitgebracht, namelijk ‘Follow The Sunshine’.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:12 Crusaders ft. Randy Crawford
street life crusaders ft. randy crawford
13:08 Zouk Machine
maldon zouk machine
13:04 John Legend
p.d.a. (we just don't care) john legend
12:54 John Mayer
new light john mayer
12:50 Laid Back
sunshine reggae laid back
12:47 Sade
smooth operator sade
12:43 Kraak & Smaak
squeeze me kraak & smaak
12:39 Juan Luis Guerra
burbujas de amor juan luis guerra
12:35 Rufus & Chaka Khan
ain't nobody rufus & chaka khan
12:28 Matt Bianco
half a minute matt bianco