Hans Mantel presenteert vanaf 1 september een nieuw programma op Sublime: Deep Jazz, op zondagavond van 21.00u tot 22.00u

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Platen die je als kenner in huis moet hebben en als nieuwkomer moet horen.

Luister hier de laatste aflevering terug:

Playlist:

Groovin’ High – Art Pepper and Eleven

My Romance – Brad Mehldau

Santa Claus Is Coming To Town – Ray Charles

Walkin’ Shoes – Gerry Mulligan Quartet and Chet Baker

Grand Central – Conrad Herwig and Brian Lynch

Your Mind Is On Vacation – Curtis Stigers

I Can’t Give You Anything But Love – Sonny Stitt

A Nameless Gate – Enrico Pieranunzi

Destination Moon – Dinah Washington

Hans Mantel maakt al vijfentwintig jaar jazzprogramma’s voor radio en televisie. Vanaf het midden van de jaren negentig was hij het het bekendste gezicht en de bekendste stem voor jazz in Nederland. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. 

Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden.

Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven.

Heb je een berichtje voor of aan Hans? Mail hem dan via hans@sublime.nl.