Deze 5 artiesten zijn dol op dieren (en daarom liggen ze niet op hun bord)
1

Deze 5 artiesten zijn dol op dieren (en daarom liggen ze niet op hun bord)

Vandaag is het Dierendag, maar voor sommige artiesten is het iedere dag dierendag. Ze geven om het welzijn van dieren en kijken daarom kritisch naar wat er op hun bord ligt. Laat je inspireren door deze vijf muzikale animal lovers!

Was 4 oktober vroeger voornamelijk een dag dat je trots je hamster in de klas mocht laten zien, de laatste jaren beweegt de dag naar een gelegenheid waarop het bewustzijn wordt vergroot rondom dieren eten. Zo heeft Wakker Dier de dag omgedoopt tot Eet Geen Dierendag en zijn er steeds meer eetgelegenheden die op 4 oktober een diervriendelijk menu serveren. Mocht je nog wat inspiratie en motivatie nodig hebben, om vandaag en wellicht ook morgen dat karbonaadje te laten staan en een varken te sparen, neem dan een voorbeeld aan deze zes muzikanten.

1. Erykah Badu

Al meer dan twintig jaar eet ondernemer, auteur en neo-soul queen Erykah Badu plantaardig.  Ze heeft hier een vrij nuchtere kijk op. “I wouldn’t call myself a vegan because I don’t subscribe to any type of organizations. It’s just what’s best for my body.  If I was a Lamborghini I would want to put the best gas in it.” Misschien dat ze juist daarom zoveel mensen heeft geïnspireerd anders te eten. Ze preekt niet met opgeheven vinger, maar deelt wat voor haar werkt en moedigt je aan te onderzoeken hetzelfde doen.

2. Jason Mraz

De Amerikaanse singer-songwriter besloot vegan te gaan eten toen een bandlid van hem erachter kwam dat hij Diabetes Type II had. Dat is nog eens solidair! Vanaf toen lag er voornamelijk plantaardige voeding op zijn bord. Zo nu en dan staat de zanger zichzelf een cheat day toe. Ook bijzonder: zijn drie katten zijn volgens Mraz het beste testpubliek voor zijn liedjes. Als ze gapen of weglopen bij een nieuw liedje, dan weet de zanger dat het hij het niet moet uitbrengen.

3. Joss Stone

De Engelse singer & songwriter heeft in haar hele leven nog nooit een dier gegeten. Ze zegt hierover: “A wise man once said, ‘Animals are my friends, and I’m not in the habit of eating my friends.’ That is exactly how I feel.” Ze werkt samen onder meer PETA om haar stem en invloed in te zetten dierenrechten te verbeteren.

4. Prince

Al leeft hij niet meer, Prince inspireert nog steeds velen met zijn dierenliefde die hij onder meer bezingt in Animal Kingdom, een nummer dat hij speciaal voor PETA schreef.

No member of the animal kingdom ever did a thing 2 me
It’s why I don’t eat red meat or white fish
Don’t give me no blue cheese
We’re all members of the animal kingdom
Leave your brothers and sisters in the sea

Zijn voormalige thuis en studio, Paisley Park in Minneapolis, dat tegenwoordig geldt als toeristenbestemming, is volledig vleesvrij, zoals Prince dat wilde.

5. Ariana Grande

De zangeres heeft eens bekend dat ze meer van dieren houdt dan van mensen. Dit samen met haar overtuiging dat plantaardig eten het beste voor haar lichaam werkt, doet haar sinds 2013 een vegan dieet volgen.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:08
you are everything marvin gaye and diana ross
13:05
mr. wendal arrested development
12:53
(don't) hold me down pm warson
12:50
funkin' for jamaica tom browne
12:45
heartbreak warfare john mayer
12:42
theme from shaft isaac hayes
12:38
my heart lizz wright
12:35
if you let me stay terence trent d'arby
12:28
used to love u john legend
12:24
waiting on the sun nikki yanofsky