Deze 8 albums zitten al in de Sublime Platenkast! Welke moet erbij?
0

Deze 8 albums zitten al in de Sublime Platenkast! Welke moet erbij?

Iedere week kiest en draait Francis Broekhuijsen in de Sublime Experience een classic album dat hij daarna in de Sublime Platenkast zet. Deze week is dat het iconische Chet Baker Sings. Welk album moet volgens jou ook in de platenkast?

In 1954 zei saxofonist Charlie Parker tegen Miles Davis en Dizzy Gillespie: “You better watch out…there’s a little white cat out in California that’s gonna eat you up.” Het was het jaar dat Chet Baker doorbrak met zijn debuutalbum Chet Baker Sings. Tot dan toe was jazz vooral improvisatievertoon van instrumentale bekwaamheid. De charismatische Chet deed iets compleet anders waarmee hij de jazzwereld op zijn kop zette; met ogenschijnlijk gemak zong hij, zo teder en zacht, noten kon hij vocaal net zo rekken als met zijn trompet, hij leidde zijn band en schreef ballads waar we nu nog bij wegzwijmelen.

I get along without you very well
except sometimes when soft rains fall…
Except to hear your name
or someone’s laugh that is the same.

Hoe makkelijk de muziek tot hem kwam, hoe moeilijk het vinden van zijn plek in de wereld was. Een veelkoppige drugsverslaving hield Chet vanaf zijn twintigste jaar tot het einde van zijn leven in zijn greep. Hij verloor er onder meer zijn tanden door en moest opnieuw trompet leren spelen met kunstgebit.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het turbulente leven van Chet Baker, kijk dan eens de documentaire Let’s Get Lost uit 1988:

Met klassiekers als My Funny Valentine en But Not For Me staat het album Chet Baker Sings met recht in de Platenkast van Sublime. Luister deze week tussen 19:00 en 21:00 naar de Sublime Experience , dan draait Francis iedere avond een ander nummer van Chet Baker Sings.

Hieronder vind je de zeven andere albums die we tot nu toe in de Sublime Platenkast hebben verzameld. Wil jij ook een plaat aandragen voor onze verzameling? Stuur ons dan een berichtje via de Sublime App of mail ons naar info@sublime.nl.

1 Amy Winehouse – Back To Black

2. Prince – Sign O’ The Times

3. Simply Red – Picture Book

4. Aretha Franklin – Lady Soul

5. Earth, Wind & Fire – I Am

6. D’Angelo – Voodoo

7. Michael Jackson – Off The Wall


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:43
wake up romeo caro emerald
11:40
knock on wood eddie floyd
11:35
no more rain (in this cloud) angie stone
11:26
i need it johnny guitar watson
11:24
the girl from ipanema stan getz & joao gilberto ft. astrud gilberto
11:20
stages adeline ft. kamauu
11:14
really love d'angelo
11:10
rose rouge jorja smith
11:07
blame it on the boogie jacksons
10:54
rhythm of life oleta adams