Jonge varkensherder probeert vleesconsumptie te minderen
19

Jonge varkensherder probeert vleesconsumptie te minderen

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar eigenaar van Buitengewone Varkens, Josse Haarhuis, wil met zijn manier van varkens houden de vleesconsumptie verminderen. “Als je vlees wilt eten, moet je ook bereid zijn deze confrontatie aan te gaan.”

Bij Buitengewone Varkens wroeten, scharrelen en luieren varkens op akkers, in bossen en weilanden. Een fijn leven waar een einde aan komt als ze op gewicht zijn. Josse heeft met deze manier van varkens houden een duidelijke missie:

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:25 Donald Fagen
h gang donald fagen
10:21 Alain Clark
father and friend alain clark
10:16 Jellybean
the real thing jellybean
10:12 Beth Hart & Joe Bonamassa
why don't you do right beth hart & joe bonamassa
10:08 Michael Kiwanuka
tell me a tale michael kiwanuka
10:04 Diana Ross
my old piano diana ross
09:52 M People
moving on up m people
09:48 Ruben Hein
fool by morning ruben hein
09:45 Jackie DeShannon
what the world needs now jackie deshannon
09:42 Stevie Wonder ft. Gary Clark Jr.
where is our love song stevie wonder ft. gary clark jr.