Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Vier de Week zonder Vlees
17

Vier de Week zonder Vlees

Rachel: “Vier de Week zonder Vlees met een malse burger!”

Schrijver Rachel van de Pol at in New York een hamburger die koeien overbodig maakt.

Twee jaar geleden was ik in New York en als ik één hoogtepunt mag noemen, is dat niet het Empire Statebuilding of de basketbalwedstrijd, maar een hamburger. Niet zomaar een hamburger, de Impossible Burger! Een sappig, malse, van vet druipende hamburger die je van verre ruikt en een beetje gaat bloeden als je je tanden erin zet.

Pat Brown, de man achter dit goddelijke stukje vlees, heeft het voor elkaar gekregen dat twee met Michelinsterren bekroonde restaurants in New York ‘m op de kaart hebben gezet. Als vlees. Want, nu komt de echte prestatie. Deze hamburger is niet van koeien gemaakt, maar van planten.

Het bedrijf van Brown, Impossible Foods, huurde wetenschappers in om de moleculen van runderhamburgers te ontleden en deze na te bootsen met plantaardige elementen. Het idee achter deze unaniem belachelijk lekkere hamburger is dat onze kinderen straks tegen elkaar zeggen: “Ha ha ha, weet je nog dat ze dit vroeger van koeien maakten?!.” En ik zweer je, dat gaat ze lukken. Die hightechburger was zo lekker dat ik er een beetje van moest huilen.

Kijk, ik ben nooit gestopt met het eten van vlees omdat ik het niet meer lekker vond. Ik trok het gewoon niet meer. Uiteindelijk komt het erop neer dat we iedere dag miljoenen varkens en koeien een kogel door de kop schieten omdat ze zo verdomd lekker smaken.
Dat hoeft straks niet meer. Sterker nog, dat hoeft nu al niet meer! Want, de grootste concurrent van Impossible Foods, Beyond Meat is inmiddels in Nederland geland, bij het veganistische restaurant ‘Deer Mama’ in Amsterdam. En vanavond ga ik daar met mijn collega’s van Sublime de Week zonder Vlees vieren met een dikke vette juicy burger!

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
22:50 Sly & The Family Stone
if you want me to stay sly & the family stone
22:46 Whitney Houston
my love is your love whitney houston
22:43 Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
dream a little dream of me ella fitzgerald & louis armstrong
22:39 Black Pumas
colors black pumas
22:34 Janet Jackson
that's the way love goes janet jackson
22:30 Chic
my forbidden lover chic
22:24 Matt Bianco
too late for love matt bianco
22:20 Deee-Lite ft. Q-tip
groove is in the heart deee-lite ft. q-tip
22:17 Benny Sings ft. Emily King
miracles benny sings ft. emily king
22:13 Spinners
the rubberband man spinners