Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Robot gaat levens redden én klusjes
19

Robot gaat levens redden én klusjes

Hij doet een klein beetje denken aan C-3PO, de goudkleurige robot uit Star Wars. Alleen glimt deze iets minder, maar zijn daden zijn minstens net zo indrukwekkend.

We hebben het over de Valkyrie, een nieuwe robot die is ontwikkeld door NASA. Op de site van de BBC zien we hem voorzichtig bewegen langs allerlei obstakels, en dat doet hij heel behendig. Eén van de bijzondere dingen aan de Valkyrie is dat hij gereedschap kan hanteren. Dat maakt hem heel geschikt om als bouwvakker aan het werk te zetten, en dan niet zomaar als constructeur van VINEX-woningen.

Het is de bedoeling dat hij in de toekomst op Mars aan de slag gaat om kolonies te helpen bouwen. En daar zal hij niet snel de weg kwijtraken, want een andere opmerkelijke kwaliteit is dat hij zich niet van de wijs laat brengen door moeilijk begaanbaar terrein. De Valkyrie is in staat om zijn omgeving in zich op te nemen en zelfstandig te beslissen wat het beste pad is naar zijn bestemming.

Ook dichter bij huis is de nieuwe NASA-robot nuttig, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van gevaarlijke verkenningen of het assisteren bij reddingsoperaties. Hij kan namelijk plekken bereiken die voor een mens niet veilig zijn en daar zijn gereedschap gebruiken. Bijvoorbeeld om de deur van een brandende, gecrashte auto te openen.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:31 Level 42
love games level 42
13:25 Blackbyrds
walking in rhythm blackbyrds
13:21 Prince
betcha by golly wow prince
13:18 Jeangu Macrooy
step into the water jeangu macrooy
13:14 Michael Jackson
human nature michael jackson
13:11 Anthony Strong
on a clear day anthony strong
13:06 Dr Dre
keep their heads ringin' dr dre
13:02 Aretha Franklin & George Michael
i knew you were waiting (for me) aretha franklin & george michael
12:54 Jamison Ross
a mellow good time jamison ross
12:49 Grace Jones
i've seen that face before grace jones