Win legendarische one-of-a-kind LP's bij de Sublime Experience - Klik Hier
Robot gaat levens redden én klusjes
19

Robot gaat levens redden én klusjes

Hij doet een klein beetje denken aan C-3PO, de goudkleurige robot uit Star Wars. Alleen glimt deze iets minder, maar zijn daden zijn minstens net zo indrukwekkend.

We hebben het over de Valkyrie, een nieuwe robot die is ontwikkeld door NASA. Op de site van de BBC zien we hem voorzichtig bewegen langs allerlei obstakels, en dat doet hij heel behendig. Eén van de bijzondere dingen aan de Valkyrie is dat hij gereedschap kan hanteren. Dat maakt hem heel geschikt om als bouwvakker aan het werk te zetten, en dan niet zomaar als constructeur van VINEX-woningen.

Het is de bedoeling dat hij in de toekomst op Mars aan de slag gaat om kolonies te helpen bouwen. En daar zal hij niet snel de weg kwijtraken, want een andere opmerkelijke kwaliteit is dat hij zich niet van de wijs laat brengen door moeilijk begaanbaar terrein. De Valkyrie is in staat om zijn omgeving in zich op te nemen en zelfstandig te beslissen wat het beste pad is naar zijn bestemming.

Ook dichter bij huis is de nieuwe NASA-robot nuttig, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van gevaarlijke verkenningen of het assisteren bij reddingsoperaties. Hij kan namelijk plekken bereiken die voor een mens niet veilig zijn en daar zijn gereedschap gebruiken. Bijvoorbeeld om de deur van een brandende, gecrashte auto te openen.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
00:23 Mariah Carey
make it happen mariah carey
00:19 Robin Thicke
take me higher robin thicke
00:15 Caro Emerald
a night like this caro emerald
00:12 John Mayer
love on the weekend john mayer
00:08 Donald Fagen
green flower street donald fagen
00:05 Justin Timberlake & Pharell Williams
suit & tie (no rap) justin timberlake & pharell williams
00:01 Flash Mob Jazz
addicted to love (vintage demix) flash mob jazz
23:57 Amy Winehouse
you know i'm no good amy winehouse
23:50 Matt Bianco
ordinary day matt bianco
23:46 WarrenG & Nate Dogg
regulate warreng & nate dogg