Robot gaat levens redden én klusjes
19

Robot gaat levens redden én klusjes

Hij doet een klein beetje denken aan C-3PO, de goudkleurige robot uit Star Wars. Alleen glimt deze iets minder, maar zijn daden zijn minstens net zo indrukwekkend.

We hebben het over de Valkyrie, een nieuwe robot die is ontwikkeld door NASA. Op de site van de BBC zien we hem voorzichtig bewegen langs allerlei obstakels, en dat doet hij heel behendig. Eén van de bijzondere dingen aan de Valkyrie is dat hij gereedschap kan hanteren. Dat maakt hem heel geschikt om als bouwvakker aan het werk te zetten, en dan niet zomaar als constructeur van VINEX-woningen.

Het is de bedoeling dat hij in de toekomst op Mars aan de slag gaat om kolonies te helpen bouwen. En daar zal hij niet snel de weg kwijtraken, want een andere opmerkelijke kwaliteit is dat hij zich niet van de wijs laat brengen door moeilijk begaanbaar terrein. De Valkyrie is in staat om zijn omgeving in zich op te nemen en zelfstandig te beslissen wat het beste pad is naar zijn bestemming.

Ook dichter bij huis is de nieuwe NASA-robot nuttig, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van gevaarlijke verkenningen of het assisteren bij reddingsoperaties. Hij kan namelijk plekken bereiken die voor een mens niet veilig zijn en daar zijn gereedschap gebruiken. Bijvoorbeeld om de deur van een brandende, gecrashte auto te openen.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:56 Kovacs
wolf in cheap clothes kovacs
05:52 Lauryn Hill
doo wop (that thing) lauryn hill
05:48 Jacob Banks & Louis The Child
diddy bop jacob banks & louis the child
05:46 Mary Wells
my guy mary wells
05:40 Prince
sexy m.f. prince
05:37 Jamie Cullum
wind cries mary jamie cullum
05:33 John Mayer
slow dancing in a burning room john mayer
05:29 Curtis Harding
i won't let you down curtis harding
05:25 A Taste Of Honey
boogie oogie oogie a taste of honey
05:21 Oleta Adams
rhythm of life oleta adams