Een virtueel hardloopmaatje
20

Een virtueel hardloopmaatje

In je eentje hardlopen kan lekker zijn, maar je haalt toch het beste in jezelf naar boven als je samen met een ander rent. Een Amerikaanse startup wil ervoor zorgen dat dit te allen tijde mogelijk is.

Het bedrijf heeft een mixed reality-bril ontwikkeld, genaamd de Ghost Pacer. Als je de bril op hebt zie je een hologram dat met je mee rent.

Je kunt instellen hoe hard de virtuele hardloper gaat. Daardoor kun je volgens de bedenkers makkelijk tempo houden zonder dat je daarvoor op je telefoon of horloge hoeft te kijken.

Virtuele vrienden

Daarnaast kun je het opnemen tegen een virtuele versie van je vrienden. Als een vriend of vriendin een bepaalde ronde heeft gerend, kun je de afgelegde route en snelheid van die persoon downloaden. Het hologram doet deze prestatie dan precies na. Op deze manier kun je proberen de virtuele versie van je vrienden te verslaan. Je kunt het ook tegen jezelf opnemen door een eerder gerende prestatie in te programmeren.

Licht

Volgens de makers is de Ghost Pacer de enige mixed reality-bril ter wereld die licht genoeg is om er mee hard te lopen. De bril weegt 90 gram, volgens de bedenkers ‘zo licht dat je niet doorhebt dat je hem draagt’.
De techniek werkt met behulp van speciale sensoren die je positie heel precies bepalen. Het hologram wordt geprojecteerd op de binnenkant van je brillenglazen.

De bril gaat zes uur lang mee voordat je hem moet opladen, dus je kunt met je virtuele hardloopbuddy prima een marathon rennen.

Met een crowdfundactie op Kickstarter is inmiddels meer dan een viervoud van het streefbedrag opgehaald. Over een jaar moet de Ghost Pacer op de markt zijn. In de winkel gaat de bril 349 dollar kosten, hardlopers die er vroeg bij zijn betalen 199 dollar.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:51 Ibrahim Maalouf  ft. Harold Lopez-Nussa
una rosa blanca ibrahim maalouf ft. harold lopez-nussa
18:49 Aretha Franklin
baby i love you aretha franklin
18:45 L.A.B.
in the air l.a.b.
18:41 George Benson
give me the night george benson
18:38 Gare Du Nord
marvin & miles gare du nord
18:34 Sharon Jones & The Dap Kings
how long do i have to wait for you sharon jones & the dap kings
18:30 Barry White
let the music play barry white
18:25 Ben L'Oncle Soul
soulman (french version) ben l'oncle soul
18:21 China Moses
hot stuff china moses
18:17 Bill Withers
who is he (and what is he to you) bill withers