Lockdowntip: Kom in het Guinness Book of Records… - Klik Hier
Bijvriendelijkste stad ter wereld
19

Bijvriendelijkste stad ter wereld

Van een reusachtig bijenhotel tot bloemrijke bermen en de inmiddels befaamde groene bushokjes: Utrecht benut tal van mogelijkheden om leefruimte voor bijen te creëren. En daar kan iedereen bij helpen.

‘Ik denk dat iedereen wel de bushokjes kent in Utrecht die voor de bijen zijn aangelegd’, zegt stadsecoloog Lisanne van Woerden in een video van BrightVibes. ‘Daarnaast zorgen we ervoor dat er in parken genoeg bloemen zijn voor de bijen.’

‘Verder hebben we subsidies voor groene daken en kunnen mensen geveltuinen aanleggen. Dat zorg voor kleine, groene hotspots.’

Doing Donderdag

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:05 Lou Rawls
a natural man lou rawls
18:01 Prince
musicology prince
17:51 Freakpower
turn on, tune in , cop out freakpower
17:47 Savine
never compare savine
17:44 Sam and Dave
soul man sam and dave
17:41 Norah Jones
flipside norah jones
17:38 Justin Timberlake & Pharell Williams
suit & tie (no rap) justin timberlake & pharell williams
17:34 Barry White
you see the trouble with me barry white
17:23 Joe Jackson
you can't get what you want (till you know what you wan joe jackson
17:19 Anthony Strong
you to me are everything anthony strong