Deze Sublime artiesten zijn bedolven onder Grammy Nominaties
1

Deze Sublime artiesten zijn bedolven onder Grammy Nominaties

De Grammy Nominaties voor 2022 werden dinsdagnacht bekend gemaakt. En één naam bleef maar terugkomen: Jon Batiste. De 35-jarige vocalist, multi-instrumentalist en acteur is in totaal elf keer genomineerd.

De Grammy Awards worden beschouwd als een van de belangrijkste muziekprijzen in de Verenigde Staten. De bekendmaking van de nominaties is dan ook een moment waar de muziekwereld reikhalzend naar uitkijkt. Platen uitgebracht tussen 1 september 2020 en 30 september 2021 zijn verkiesbaar. Dat betekent dat nieuwe albums als ‘An Evening With Silk’ van Silk Sonic en ’30’ van Adele nog niet mee mogen dingen naar prijzen.

De 64e uitreiking van de Grammy Awards vindt op 31 januari 2022 plaats in Los Angeles. Er zijn prijzen in meer dan tachtig categorieën. Toch zijn er maar vier categorieën die er écht toe lijken te doen: Record of the Year, Song of the Year, Album of the Year en Best New Artist.

Dit jaar hebben de volgende Sublime artiesten in het bijzonder goede zaken gedaan…

Jon Batiste – 11X genomineerd

Wat een geweldige tijd voor soul en r&b artiest Jon Batiste. Afgelopen jaar sleepte hij al een Oscar binnen voor de muziek die hij componeerde voor de Pixar animatiefilm ‘Soul’. En nu is hij maar liefst elf keer genomineerd voor een Grammy Award, allemaal voor zijn vijfde album WE ARE. Batiste maakt onder meer kans op een Grammy voor Album of the Year en Record of the Year (Freedom).

 

H.E.R. – 8X genomineerd

Een andere veelzijdige artiest die gebombardeerd is met Grammy nominaties, is H.E.R. In januari kwam haar album ‘Back of my Mind’ uit dat lovende kritieken ontving van publiek en critici. Dit jaar won de sociaal geëngageerde Gabriella Sarmiento Wilson, de echte naam van de zangeres, twee Grammy’s in de categorie Song of the Year en Best R&B Song. Dat belooft wat voor de Grammy’s van 2022…

Tony Bennett & Lady Gaga – 6X genomineerd

Wie had elf jaar geleden kunnen voorspellen dat Tony Bennett samen met Lady Gaga en haar little monsters fanbase jazzklassiekers zouden opnemen?  Toch is ‘Love for Sale’ alweer het tweede (en tevens laatste) studioalbum van het onwaarschijnlijke duo. Voor Bennett is dit het album waarmee hij zijn zangcarriere van meer dan 65 jaar afsluit. Afgelopen jaar maakte de 94-jarige artiest bekend dat in 2016 een progressieve vorm van Alzheimer bij hem is vastgesteld.

‘Love for Sale’ is over een periode van twee jaar (2018-2020) opgenomen. Het album is genomineerd voor onder meer Record of the Year, Album of the Year, Best Pop/Duo Performance en Best Traditional Vocal Pop Album

Silk Sonic – 4X genomineerd

Ook al is het recent uitgebrachte album van Silk Sonic nog uitgesloten van prijzen, hun single ‘Leave the Door Open’ heeft nu al vier Grammy nominaties te pakken voor Record of the Year, Song of the Year, Best R&B Song en Best R&B Performance.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
22:20 Dennis van Aarssen
i still got it dennis van aarssen
22:16 Sade
the sweetest taboo sade
22:13 David McCallum
the edge david mccallum
22:09 Gabrielle
dreams gabrielle
22:06 Jarrod Lawson
music and it's magical way jarrod lawson
22:01 Johnny Guitar Watson
real mother for ya (album version) johnny guitar watson
21:53 John Mayer & Leon Bridges
inside friend john mayer & leon bridges
21:49 Jamiroquai
alright jamiroquai
21:45 Loose Ends
hangin' on a string loose ends
21:42 Ray Charles
georgia on my mind ray charles