Deze supermarkt in Amsterdam is helemaal plasticvrij

Plasticvrije supermarkt Nederland Amsterdam

In Little Plant Pantry vind je geen plastic wikkel om je komkommer en noten, koffiebonen en rijst schep je in zelf meegebrachte bakjes en potjes. Ook kun je hier terecht voor ontbijt, lunch of avondmaaltijd onder de leus: ‘Voedsel dat je oma zou maken als ze vegan was.’

Het is weer Doing Donderdag! En vandaag besteden we aandacht aan een bijzondere supermarkt. De producten bij het Amsterdamse Little Plant Pantry zijn allemaal plasticvrij, biologisch en vaak ook nog lokaal geproduceerd. Nergens zijn dierlijke producten in verwerkt. Oprichters Winter Hynes (50) en Maria Hynes (28) uit Ierland zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst van de supermarkt wordt:

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.  

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.  

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Bericht achterlaten