Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Stel kookt al jaren maaltijden voor vluchtelingen
20

Stel kookt al jaren maaltijden voor vluchtelingen

Iedereen is welkom in het kleine restaurant van Katerina en Nikos ‘Home for All’. Ze serveren er al jarenlang iedere dag maaltijden aan mensen die het nodig hebben, ook in deze moeilijke tijden. “Food equals love, and so, we food you.”

 

Het begon allemaal in 2014 toen Nikos een grote groep vluchtelingen zag aankomen op de kust van het Griekse eiland Lesbos. Ze waren nat, moe en uitgehongerd. Hij had zojuist zijn gevangen vis op de markt verkocht en besloot ter plekke het geld te gebruiken om eten en kleren voor de vluchtelingen te kopen.

Eenmaal thuis vertelde hij zijn vrouw Katerina over wat er was gebeurd. Ze ging direct aan de slag in de keuken en een paar uur later had ze 40 ingepakte maaltijden klaar. Ook haalden ze het hele huis overhoop en pakten ze alle kleren en dekens in die ze konden missen. Toen ze weer terug gingen naar de plek waar Nikos de vluchtelingen had ontmoet, kwamen ze erachter dat deze werden vastgehouden door de lokale politie. Het echtpaar mocht niet naar ze toe.

Nikos en Katharina besloten naar het strand te rijden om na te denken wat ze nu moesten doen, toen ze stemmen vanaf het water hoorden. Na een paar minuten kwam er een bootje in zicht. Ze hielpen de verkleumde mensen aan land en stonden daarna klaar met een warme verrassing: eten, kleding en dekens. Vanaf dat moment heeft het echtpaar zich onafgebroken ingezet voor vluchtelingen en daklozen op Lesbos.

Bekijk het interview met Katerina en Nikos waarin ze uitleggen waarom ze dit doen:

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:49 Chaka Khan
i feel for you chaka khan
14:44 Buena Vista Social Club
de camino a la vereda buena vista social club
14:41 Warren G & Nate Dogg
regulate warren g & nate dogg
14:38 Nona
forever yours nona
14:34 Van MC Coy
soul cha cha van mc coy
14:27 Leon Bridges
bad bad news leon bridges
14:23 Mezzoforte
garden party (single edit) mezzoforte
14:20 Edsilia Rombley & Numidia
soulmate edsilia rombley & numidia
14:16 Tito Puente
oye como va tito puente
14:13 Pharrell
frontin' pharrell