Genieten van North Sea Jazz hoogtepunten
20

Genieten van North Sea Jazz hoogtepunten

Aankomend weekend zou North Sea Jazz plaats vinden. Als troost kun je twee dagen lang genieten van NSJ-artiesten op Sublime, hoogtepunten én een speciaal concert van het Metropole Orkest.

Het is niet the real deal, maar nog altijd beter dan niets. Vrijdagochtend draait Francis Broekhuijsen tussen 8:00 en 9:00 in Sublime Sunrise artiesten die aankomend weekend op North Sea Jazz zouden staan of in het verleden meerdere keren te gast zijn geweest.

En ook het Metropole Orkest zit niet stil. Ze hebben met de NTR en het North Sea Jazz Festival de handen ineen geslagen voor een speciaal concert waarin de rijkdom en diversiteit van North Sea Jazz wordt gevierd. Speciaal voor dit concert komt het orkest voor het eerst na de corona-lockdown weer in volledige bezetting bij elkaar op het podium en speelt het samen met een aantal nationale en internationale gastartiesten die dit jaar zouden optreden op North Sea Jazz, waaronder Gregory PorterIbrahim Maalouf, Benjamin Herman, Michelle David en Akwasi.

BEKIJK OOK: 8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part I)

In 1986 betrad het Metropole Orkest voor de eerste keer het podium van North Sea Jazz. Sinds 2002 is het orkest al achttien jaar onafgebroken van de partij. In al die jaren heeft het Metropole Orkest op het festival met vele grootheden uit de jazz en aanverwante genres mogen spelen. Dit leverde talrijke bijzondere muzikale ontmoetingen op. Om het North Sea Jazz-gevoel, ondanks dat het fysieke festival niet door kan gaan, dit jaar toch bij het publiek te kunnen brengen, hebben NTR, North Sea Jazz Festival en het Metropole Orkest onder de noemer ‘Metropole Orkest & Friends’ een bijzondere line-up samengesteld.

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken: “Hoewel we allemaal het festival dit jaar enorm zullen missen, ben ik ongelooflijk blij dat we dit samen met de NTR, Metropole Orkest en een aantal geweldige artiesten kunnen doen. Veel dank gaat ook uit naar onze sponsoren zonder wie dit niet mogelijk was geweest. Dat we dit concert kunnen organiseren is voor ons een enorme opsteker.”

Het concert is zaterdag 11 juli om 23.15 uur op NPO 2 en tegelijkertijd via livestream op verschillende online platformen te zien.

Sfeerreportages, interviews & concerten

Ook op NPO 2 extra veel aandacht voor North Sea Jazz in de week voorafgaand en tijdens het weekend van 11 en 12 juli. Aansluitend op North Sea Jazz 2020 in concert zie je op NPO 2 extra een twee uur durende compilatie vol hoogtepunten, sfeerreportages en interviews van de afgelopen edities van het North Sea Jazz festival.

BEKIJK OOK: 8 memorabele concerten die je gewoon thuis kan kijken (Part II)

Ook zendt de NTR in het weekeind van 11 en 12 juli op NPO 2 extra vijf nieuwe afleveringen van Back To North Sea Jazz uit, geheel gevuld met concerten van artiesten die dit jaar op North Sea Jazz zouden hebben opgetreden, onder wie Gregory Porter, Alicia Keys, Herbie Hancock, Ibrahim Maalouf en Joe Bonamassa.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
06:04 Diana Ross
love hangover diana ross
05:57 Jellybean
the real thing jellybean
05:53 Omar
there's nothing like this omar
05:49 Black Pumas
i'm ready black pumas
05:45 Heatwave
boogie nights heatwave
05:41 D'Angelo
brown sugar d'angelo
05:38 Parov Stelar
good bye emily parov stelar
05:33 Rick James
glow rick james
05:30 Leon Bridges
motorbike leon bridges
05:26 Brownstone
if you love me brownstone