Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
De weg van Jeangu Macrooy naar het Songfestival
20

De weg van Jeangu Macrooy naar het Songfestival

‘Douze points!’ gaan we hopelijk scoren met Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending voor het Songfestival. Je kent hem misschien van de nummers ‘Dance With Me’, ‘High on You’ en ‘Second Hand Lover’. Vanavond is zijn nummer voor het eerst te horen bij DWDD. Maar wat ging hier allemaal aan vooraf?

Jeangu kwam in 2014 vanuit Suriname naar Nederland om zijn muzikale ambities waar te maken. En dat lijkt aardig te lukken. Maar in zijn geboortestad Paramaribo zat hij ook niet stil. In 2011 vormde Jeangu samen met zijn tweelingbroer Xillan de band ‘Between Towers’. In januari 2013 verscheen hun eerste en enige album, genaamd ‘Stars on My Radio’.


Samenwerking Perquisite

Na het uitbrengen van dit album verhuisde Jeangu naar Nederland, waar hij vervolgens de opleiding tot songwriter is gaan volgen aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Al snel ontstond er na aanleiding van Jeangu’s auditie een muzikale samenwerking met Pieter Perquin, ook wel bekend onder zijn producersnaam Perquisite. Jeangu werd vervolgens getekend bij Perquisites label, ‘Unexpected Records’.

 

‘Brave Enough’: eerste solo-EP

Al snel verscheen Jeangu’s eerste solo-EP, ‘Brave Enough’. Vanaf dat moment ging het snel: Jeangu was volledig geïntroduceerd in de Nederlandse muziekwereld. Hij werd 3FM Serious Talent én genomineerd voor een Edison Pop als Beste Nieuwkomer.

 

 


Debuutalbum ‘High On You’

Na deze succesvolle start, pakte Jeangu door. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum uit, ‘High On You’. Dit album was energieker en vooral dansbaarder dan de voorgaande EP. Het succes kwam dan ook snel om de hoek kijken. ‘High On You’ werd genomineerd voor een Edison en de single hield zelfs zeven weken lang de nummer één-positie in de Top 40 van Suriname.

 

 

Judas in ‘The Passion’

Als volgende stap in zijn carrière speelde hij in 2018 mee in het bekende paasevenement ‘The Passion’. In totaal zagen meer dan 3,1 miljoen mensen (!) hem de rol van Judas spelen. Bekijk hier één van de scenes:‘Horizon’ brengt eerlijk verhaal

In 2019 lanceerde Macrooy zijn tweede album ‘Horizon’. Op dit album werd al snel duidelijk dat de zoekende jongen een zelfverzekerde man was geworden. Een zo eerlijk mogelijk verhaal vertellen, dat stond centraal op dit album.

Fun facts

Wist je dat…

  • Jeangu in 2018 werd genomineerd door mannentijdschrift Esquire als best geklede man;
  • zijn single ‘Gold’ werd gebruikt voor een reclame van Game of Thrones.

Vanavond maakt Jeangu zijn inzending voor het Songfestival bekend bij De Wereld Draait Door bekend. Het nummer lijkt gelekt te zijn; verschillende media berichten dat het nummer ‘Glow’ wel eens de inzending zou kunnen zijn. Morgen speelt hij het nummer live bij Matthijs van Nieuwkerk. Bekijk hier alvast een teaser van de clip:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:37 Buena Vista Social Club
candela buena vista social club
16:33 Bobby Caldwell
what you won't do for love bobby caldwell
16:23  TLC
waterfalls (origineel) tlc
16:19 New Cool Collective & Mark Reilly
we should be dancing new cool collective & mark reilly
16:15 Barry White
never never gonna give you up barry white
16:11 Lauryn Hill & Bob Marley
turn your lights down low lauryn hill & bob marley
16:07 Jarabe de Palo
bonito jarabe de palo
15:52 Caro Emerald
back it up (new mix) caro emerald
15:49 Quincy Jones
summer in the city quincy jones
15:45 Prince
kiss prince