Laserapparaat spoort muggen op
19

Laserapparaat spoort muggen op

‘Er is een mug gelokaliseerd’. Een Israëlisch bedrijf heeft een lasersysteem en bijbehorende app ontwikkeld dat een einde maakt aan slapeloze nachten.

 

Het is 1 uur ‘s nachts en buiten is het nog steeds 30 graden. De ramen staan wagenwijd open en je smacht naar een briesje maar in plaats daarvan krijg je gekmakend gezoem rond je oren. De jacht begint! Maar zoals altijd hoor je de mug wel, maar kun je ‘m nergens vinden. Gevolg: een lichaam vol rode jeukende bulten.

Herken jij je in dit scenario? Dan hebben wij nieuws waar je heel blij van wordt. Want een Israëlisch bedrijf heeft een lasersysteem ontworpen dat uit zichzelf muggen kan lokaliseren. Eenmaal opgespoord, krijg je een melding op je telefoon. De zogenoemde ‘Bzigo’ blijft met lasers om de mug heen cirkelen. Het is aan jou om de mug zelf te doden of te verjagen.

Het opsporen van de mug gebeurt door middel van kunstmatige intelligentie, beeldsensoren en infrarood. De grootste “bug” in Bzigo was het uitsluiten van andere bewegende objecten. Hiervoor hebben de makers jarenlang de bewegingspatronen van muggen geanalyseerd, waardoor meldingen steeds accurater worden.

Vanaf volgend jaar moet het lasersysteem verkrijgbaar zijn. De Israëlische “Bug Busters” hebben tevens plannen om een vervolgversie te ontwikkelen die muggen ook daadwerkelijk liquideert. Een welkom wapen in de strijd tegen muggen. Deze insecten doden jaarlijks 750.000 mensen en zorgen voor veel ziektes zoals het Zikavirus, knokkelkoorts en chikungunya.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:40 Sade
when am i going to make a living sade
11:35 John Lee Hooker & Carlos Santana
the healer john lee hooker & carlos santana
11:29 Carole King
i feel the earth move carole king
11:25 Erykah Badu
on and on erykah badu
11:21 Harry Connick Jr. ft. Kim Burrell
all these people harry connick jr. ft. kim burrell
11:17 Ziggy Marley & The Melody Makers
tomorrow people ziggy marley & the melody makers
11:13 Beady Belle
game beady belle
11:09 Billy Paul
me and mrs jones billy paul
11:06 Frank Ocean
lost frank ocean
10:56 Angie Stone
life story angie stone