Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Bijzonder restaurant: ZiZo
20

Bijzonder restaurant: ZiZo

Bij lunchroom, kunststudio en winkel ZiZo hebben mensen met een verstandelijke beperking de leiding. Hun inspanning en vriendelijkheid is een inspiratie voor gasten die het unieke restaurant bezoeken. Het is weer Doing Donderdag en vandaag hebben we aandacht voor een hartverwarmend en inspirerend initiatief. Al in 1993 opende ZiZo haar deuren. Daarmee was ze destijds het eerste Nederlandse initiatief dat werk bood aan mensen met een verstandelijke beperking. De formule bleek succesvol, want sindsdien zijn er veel bedrijven door het hele land die werk bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Kijk in deze video van Bright Vibes wat ZiZo betekent voor de mensen die er werken:

Doing Donderdag

Iedere donderdag werken SUBLIME en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen. In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op SUBLIME hoor je meer over het initiatief. Op de website van SUBLIME kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:27 Blackbyrds
walking in rhythm blackbyrds
09:23 Bruno Mars
24k magic bruno mars
09:20 Feist
1234 feist
09:17 Terence Trent D'arby
if you let me stay terence trent d'arby
09:13 Jon Batiste
cry jon batiste
09:10 Nancy Wilson
spinning wheel nancy wilson
09:07 Fun Lovin' Criminals
loco fun lovin' criminals
09:04 Gladys Knight
baby don't change your mind gladys knight
08:54 Joss Stone
right to be wrong joss stone
08:50 Matt Bianco
hifi bossanova (matt pop mix) matt bianco