Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
De 3 redenen om Jacob Collier te zien
20

De 3 redenen om Jacob Collier te zien

Jacob Collier komt op 3 april 2020 naar Tivoli. Wij zetten drie redenen op een rijtje waarom je hem echt live moet zien!

 

Het begon allemaal op YouTube, de plek waar Jacob Collier begon met het maken van split-screen-video’s. Iedereen wist dat deze jongen enorm veel talent had en op een dag heel groot zou worden. Hij begon met covers maken in zijn slaapkamer en gaat nu op wereldtournee voor zijn album ‘Djesse vol.2’. Dit zijn 3 redenen waarom jij Jacob Collier moet zien.

1. Het is een harmonisch wonderkind.

Jacob Collier (24 jaar) werd geboren in Londen, in een erg muzikaal gezin. Zijn moeder, Susan Collier, volgde haar vaders voetstappen en werd net als hij muziekdocente, violiste en dirigente op de Royal Academy Of Music in Londen. Colliers vader, die in 2008 overleed, was eerste violist in het Bournemouth Symphony Orchestra. Jacob kreeg dus met de paplepel de taal van muziek ingegoten. Hij heeft ook veel kennis van muziektheorie, omdat hij naar het Royal Academy of Music gegaan is en daar jazzpiano heeft gestudeerd.

Met deze achtergrond begon Collier 7 jaar geleden split-screen-coverfilmpjes te maken op YouTube. Mensen wisten niet wat ze zagen. Zijn filmpjes oogstten veel bewondering: hoe kon zo’n 17-jarige jongen zo goed harmonieën maken?

Bekijk hieronder zijn meest bekeken split-screen-cover van Stevie Wonder – ‘Isn’t She Lovely’:

2. Hij heeft 2 Grammy’s in de pocket.

In de tussentijd heeft Jacob elk instrument dat hij maar kon vinden, leren spelen. Collier kan zowel de elektrische bas als de contrabas, de drums, gitaar, mandoline, bouzouki, autoharp en hakkebord spelen, om er maar een paar te noemen.  In zijn muziek zitten elementen van jazz, a-cappella, groove, folk, trip-hop, klassieke muziek, braziliaanse muziek, gospel, soul en improvisatie, die allemaal samen komen in zijn muziek.

In 2016 bracht Jacob zijn eerste album In My Room uit. Het album was compleet door hemzelf opgenomen, geproduceerd, gearrangeerd en gespeeld. Voor zijn eigen versie van ‘You And I’ van Stevie Wonder heeft Jacob Collier in februari 2017 een Grammy gewonnen voor het beste instrumentale/a-capella-arrangement. Voor zijn cover van het themalied van de ‘Flinstones’, een tekenfilm uit de jaren ’60, heeft Collier de Grammy voor het beste vocale en instrumentale arrangement gekregen.

Dit is wat een aantal jazzlegendes te zeggen hebben over Jacob Collier:

“Ik heb nog nooit zo iemand gehoord, zijn talent is gewoon beangstigend.” – Quincy Jones

“Herbie Hancock zegt dat hij een ongelooflijke pianist is, Nathan East zegt dat hij een fantastische bassist is en Quincy zegt dat hij een geweldige zanger is die hoge noten als Michael Jackson kan, maar ook een ongelooflijke diepe bas heeft.” –Billboard Magazine

3. Zijn liveshows zijn nog tien keer beter dan zijn YouTube-filmpjes.

Jacob Collier speelt zowel solo als met band. Op 3 april zal Jacob Collier met een band optreden in TivoliVredenburg. Hij weet zijn liedjes erg goed en gelaagd op te bouwen, zodat er een cocktail van genres en instrumenten uit ontstaat. Voor iemand met minder talent zou dit al snel chaotisch kunnen klinken, maar als je zo’n buitengewoon gehoor hebt zoals Jacob Collier, is dit absoluut niet het geval.

Wat zijn optredens ook bijzonder maakt, is dat Jacob het publiek veel bij het spelen van zijn liedjes betrekt. Hij legt bijvoorbeeld zijn instrumenten neer om het publiek te vragen om in een bepaald ritme te klappen. Daar speelt hij dan op in, en ineens maak je muziek samen met Jacob Collier.
Zijn optredens zijn niet zomaar concerten: het zijn ervaringen. Het is voor veel artiesten de ultieme droom, en Jacob doet het zonder moeite.

Kortom: ga naar zijn concert! Tickets zijn hier verkrijgbaar.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
17:17 Bobby Womack
california dreamin' bobby womack
17:13 Snoop Doggy Dogg
what's my name snoop doggy dogg
17:09 New Cool Collective & Trijntje Oosterhuis
we've only just begun new cool collective & trijntje oosterhuis
17:06 Bruno Mars
24k magic (radio edit) bruno mars
16:52 Raul Midon
sittin'in the middle raul midon
16:48 Yarbrough & Peoples
don't stop the music yarbrough & peoples
16:45 Gregory Porter
concorde gregory porter
16:42 Mary Wells
my guy mary wells
16:39 Jazzanova ft. Pedro Martins and Azymuth
gafiera jazzanova ft. pedro martins and azymuth
16:36 John Legend & The Roots
wake up everybody john legend & the roots