Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Dit zijn Candy Dulfers’ 3 favoriete soulnummers
1

Dit zijn Candy Dulfers’ 3 favoriete soulnummers

Over twee weken begint de Soul Top 1000 op Sublime en je kunt nog steeds stemmen! Als je nog inspiratie nodig hebt voor jouw lijstje, dan moet je zeker naar de top 3 van Candy luisteren.

Sinds een paar maanden gaat Candy naast wereldberoemd saxofonist, ook als radio-dj door het leven. Iedere zondag presenteert ze Candy’s World op Sublime waarin ze haar favoriete tracks en muziektalent deelt met luisteraars. Dit vindt gretig aftrek bij haar (internationale) fanschare.

Zoals voor iedere muziekliefhebber is een top 3 maken van je favoriete soulnummers een schier onmogelijke opgave. Maar het is Candy toch gelukt. “Ik groeide op in een tijd dat soul doorgroeide naar funk en r&b. Dat is mijn favoriete genre”, vertelt Candy. “Van mijn ouders kreeg ik nog de klassieke soul mee van Marvin Gaye en Aretha Franklin. Mijn Soul Top 3 is een mix hiervan.”

1. King Curtis – Memphis Soul Stew

“Wij luisterden vroeger heel veel naar King Curtis, mede omdat mijn vader ook saxofonist is. In dit nummer legt Curtis op een funky manier uit wat het recept voor soul is, zowel in tekst als in compositie. Iedere keer komt er een muziekinstrument bij. Curtis was naast tenorsaxofonist, ook arrangeur en bandleider van Aretha Franklin. Hij snapt dus wel wat er nodig is voor een goed soulnummer. En dat komt zo goed tot uiting in Memphis Soul Stew.”

2. Aretha Franklin – Ain’t No Way

“Aretha was zo multi-getalenteerd. Haar stem was warm, pure soul, en daarbovenop was ze technisch enorm begaafd in piano en zang. In Ain’t No Way neemt ze alle tijd, en dat kan zij. Ik vind het heel bijzonder dat mijn ouders haar nog hebben zien optreden in het Concertgebouw. En ik heb ooit een solo mogen inspelen op een plaat van haar, wat een eer.”

3. Clarence Carter – Snatching It Back

“Dit is hoe je popliedje wilt horen: goed intro, niet te lang, kop en staart, goede brug en goede tekst. De hele sound is soul! Het nummer lijkt ook een knipoog naar de levensloop van Clarence Carter. Hij was een blinde gitarist die weinig aan zijn eigen muziek heeft verdiend. Naar zijn zeggen omdat al zijn verdiende geld meteen doorstroomde naar zijn drie (!) ex-vrouwen, omdat Carter de contracten niet kon lezen: “How can I get your love, When you keep on snatching it back.””

De Soul Top 1000 is te beluisteren van 14 april tot en met 23 april hier op Sublime. 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:51 Maki Mannami
lotus sun maki mannami
18:47 Rick James
glow rick james
18:44 Sergio Mendes
mas que nada sergio mendes
18:36 Rose Royce
still in love rose royce
18:32 George Michael
too funky george michael
18:24 Brenda Boykin
hard swing travellin' man brenda boykin
18:20 Tina Turner
what's love got to do with it tina turner
18:17 Leon Bridges
if it feels good (then it must be) leon bridges
18:13 Norah Jones
hurts to be alone norah jones
18:09 Temptations
treat her like a lady temptations