De duurzame Icebucketchallenge!
19

De duurzame Icebucketchallenge!

Drie maanden geen nieuwe kleding kopen, tot de kerst doordeweeks geen vlees eten of de eerstvolgende vakantie met de trein of fiets. Vanaf 1 november gaan duizenden Nederlanders zich committeren aan een van deze drie acties.

Iemand die zich al heeft ingeschreven voor alle drie de acties, is Jesper Broekhof (33). Hij is een van de initiatiefnemers van deze zogenoemde Groene Golf, een online campagne die werkt als een soort duurzame Icebuketchallenge. Deelnemers kunnen anderen uitdagen mee te doen om zo een sneeuwbaleffect te creëren. Vanaf 1 november gaan de acties van start.

Jesper vond het tijd om wat minder te praten over klimaatverandering en op grote schaal iets te doen. “Ons doel is 1 miljoen mensen te bereiken en 10.000 mensen te laten committeren aan actie.”

Hiervoor werkt hij samen met Julia, Hilde, Wouter, Hidde, Tim en Thijs die respectievelijk bij ABN AMRO, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, SUEZ, Stedin en Essent werken. Een bijzonder groepje young professionals die elkaar in 2018 op het festival Springtij ontmoetten. Daar besloten ze hun krachten te bundelen. Jesper: “We spraken onder meer af dat we onze CEO’s zouden gaan aanspreken op hun verantwoordelijkheid en zelf een drijvende kracht zouden worden bij de verduurzaming van onze organisaties.” Zelf werkt Jesper bij KPN waar hij werkt aan de versnelling van de energietransitie van het netwerk.

LEES OOK: “In 2020 hebben wij als eerste ter wereld een volledig circulaire spijkerbroek”

In 2019 wilde dit groepje lefgozers en -grieten zoals ze zichzelf noemen, verder gaan dan deze individuele beloften en zo ontstond het idee voor de Groene Golf. “We hebben gekeken op welk gebied je als individu het meest verschil kan maken. Dat is met vlees, vervoer en kleding.” Hieruit zijn drie acties gekomen waar je je voor kunt opgeven:

1. Drie maanden lang geen nieuwe kleding kopen
2. Tot de Kerst doordeweeks geen vlees eten
3. De eerst volgende vakantie met de trein of fiets ipv het vliegtuig

Jesper: “Veranderen is moeilijk en misschien vraag je je ook af wat de impact is van die kleine verandering van jou? Maar als we deze acties met zoveel mogelijk mensen uit gaan voeren, maken we echt een verschil en komen we bij elkaar!”

Wil je ook meedoen? Ga dan naar groenegolf.nu

Over Doing Donderdag

In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen. Met Sublime Doing stellen wij deze mensen en hun initiatief aan jou voor.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met Arthur van de Graaf via arthur@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:36 Jason Mraz
have it all jason mraz
18:31 Luther Vandross
sugar and spice (i found me a girl) luther vandross
18:24 Al Green
love and happiness al green
18:19 Mary J. Blige
no more drama mary j. blige
18:13 Nu Braz
segunda feira nu braz
18:10 Patti Austin & James Ingram
baby come to me patti austin & james ingram
18:04 Anderson .Paak
am i wrong anderson .paak
17:56 Caro Emerald
wake up romeo caro emerald
17:52 Curtis Mayfield
superfly curtis mayfield
17:48 Childish Gambino
stay high (britany howard cover) childish gambino