Doing Donderdag: Voetballen met vluchtelingen op het dak van IKEA

Een keertje geen BILLY of BESTÅ scoren bij Ikea, maar doelpunten en nieuwe contacten. De jonge Utrechter Dennis Verduin organiseert Utrecht United Tournament, een gratis voetbaltoernooi waar Utrechters en vluchtelingen elkaar op op het dak van de IKEA-garage ontmoeten.

Het toernooi vindt zondag 11 augustus plaats. Initiatiefnemer Dennis wil sport inzetten om het maken van nieuwe contacten leuk en makkelijk te maken. “Ik vond het jammer dat ik geen contact had met vluchtelingen. Ik wist niet zo goed hoe ik dat moest aanpakken. Het is al moeilijk genoeg om een praatje te maken met onbekenden die wel jouw taal spreken. Die drempel is bij vluchtelingen nog hoger. Waar moet je het over hebben? Toen kwam ik op het idee van een voetbaltoernooi.” Volgens Dennis heb je tijdens sporten contact met elkaar zonder dat je hoeft te praten. Na het toernooi heb je gelijk een mooi gespreksonderwerp: de wedstrijd! Voor Utrecht United Tournament heeft hij al genoeg enthousiaste vluchtelingen, maar voor Utrechters is nog plek. Dus als je aanstaande zondag zin hebt in een potje voetbal? Aanmelden kan via hun website. Enthousiast publiek is uiteraard ook welkom. Kun je daarna nog een lekkere (vegan) hotdog of softijsje bij de Ikea scoren.

Op de Doing Donderdag op Sublime hoor je inspirerende doeners over hun initiatief waarmee zij de wereld een beetje mooier te maken. Werk jij aan een positief initiatief of ken jij mensen die hier aan werken, laat het ons weten via arthur@sublime.nl.

Bericht achterlaten