Eerste begeleidingsband Prince geeft concert in Paradiso

Op zondag 10 februari 2019 staat de eerste begeleidingsband van Prince, The Revolution, op de bühne in het Amsterdamse Paradiso. Het is het enige concert van de band in Nederland.

The Revolution bestaat onder andere uit Dez Dickerson, Bobby Z en Doctor Fink. De band verzorgde van 1979 tot en met 1986 samen met Prince de liveshows. Ook speelde The Revolution mee op alle studioalbums uit die periode. Ze scoorden hits als ‘Kiss’, ‘Purple Rain’, ‘Let’s Go Crazy’, ‘1999’ en’ Little Red Corvette’. De kaartverkoop start op 18 mei 2018.

The Revolution kiest voor Paradiso omdat Prince een speciale band had met de concertzaal. Dat kwam vooral door de nachtconcerten die de zanger daar gaf. Het laatste optreden van Prince in Paradiso was in 2013.

De latere begeleidingsband van Prince, The New Power Generation (NPG), gaat op 8 augustus optreden in Paradiso. De kaartverkoop is al van start gegaan.


Benieuwd welke andere leuke concerten, festivals en evenementen er binnenkort plaatsvinden? Bekijk hier de Sublime Cultuuragenda!

 

Bericht achterlaten