Sublime Cultuuragenda

Hier vind je dé leukste tips voor je weekend: concerten, festivals, films, theater en meer. 

 


– November –


Joy Crookes

Datum: 20 november, 2019
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Tickets: UITVERKOCHT paradiso.nl

De singer-songwriter is zeker opkomend en heeft veel in petto voor in de toekomst. De slechts twintigjarige Joy maakt muziek die beïnvloed is door jazz, soulvolle pop en elektronische muziek.
Na optredens op het welbekende Glastonbury Festival en The Great Escape Festival is  Joy Crookes helemaal klaar voor haar clubtournee door Europa.


Michael Kiwanuka

Datum: 26 november, 2019
Locatie: AFAS Live, Amsterdam
Tickets: UITVERKOCHT mojo.nl

Michael Kiwanuka is zo’n zanger die je vanaf de eerste noot bij de strot grijpt om je niet meer los te laten, in a good way. Met zijn met folk-soul overgoten songs weet hij ieder publiek waar hij voor speelt in vervoering te brengen. Hij wordt mede dankzij zijn mix van jazz, blues en funk dan ook regelmatig vergeleken met grootheden als Bill Withers en Otis Redding. Come and see for yourself in AFAS Live dit najaar!


Festival Jazz in de Winkel

Datum: 30 november, 2019
Locatie: Zaantheater, Zaandam
Tickets: eventix.nl

De eerste namen die zullen optreden op het nieuwe Zaanse festival Jazz in de Winkel, zijn bekend. Het gaat om de Britse groep Matt Bianco, De Surinaamse zanger Jeangu Macrooy (Flux op locatie) en de Nederlandse twaalfkoppige brassband Gallowstreet.  


Waylon’s top 1000 allertijden

Datum: 29 & 30 november, 2019
Locatie: Ahoy, Rotterdam
Tickets: ticketpoint.nl

Waylon is al jaren een naam in de muziekwereld, en ook dit jaar is hij weer terug met zijn top 1000. Waylon stond de afgelopen drie jaar al wel zeven keer in ahoy. Nu hij dit jaar weer terug is, hopen wij volgend jaar natuurlijk op een jubileum. En het allerleukste aan de Waylon top 1000? Het publiek heeft ook een zegje in de setlist!


Trijntje Oosterhuis


29 November 2019, Luxor Live, Arnhem
30 November 2019, Gebroeders De Nobel, Leiden 
Tickets:UITVERKOCHT  ticketmaster.nl

Trijntje gaat op toer om haar aankomende album te promoten. Ze heeft voor dit album onder andere samen gewerkt met Alain Clark. Op vrijdag 24 mei komt het nieuwe album, ‘Dit Is Voor Mij’, uit.


– December 2019 – 


Christmas with Trijntje 

Data en locaties:
11 december 2019: Basiliek Oudenbosch
14 december 2019: Grote Kerk, Apeldoorn
18 december 2019: St. Bavo Kerk, Haarlem
21 december 2019: Concertgebouw, Amsterdam
26 december 2019: Grote Kerk, Zwolle
28 december 2019: Nieuwe Kerk, Den Haag

Tickets: www.kerstmettrijntje.nl

Trijntje Oosterhuis windt er geen doekjes om dat zij groot fan is van kerst en alle muzikale klanken die hierbij komen kijken. Daarom doet zij ook dit jaar weer iets prachtigs met kerst. In december van 2019 reist zij met een aantal muzikanten langs de mooiste kerken van Nederland om daar het publiek te verwennen met een soulvolle avond.


Parov Stelar

Datum: 11 december 2019
Locatie: AFAS Live, Amsterdam
Tickets: mojo.nl

De Oostenrijkse dj-producer Marcus Füreder, a.k.a. Parov Stelar, geldt al jaren als dé grootheid in de mix van oude dansmuziek en moderne snufjes. Live wordt hij aangevuld met een complete band en komt het dan ook niet als een verrassing dat grootse festivals los gaan op zijn aanstekelijke mix van jazz, pop, electro en house. Zo werd hij naar aanleiding van zijn optreden op Pinkpop door 3voor12 nog bekroond tot de Electroswingking. Draai die heupen maar alvast los AFAS Live!


Sabrina Starke

Datum: 13 December 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: ticketmaster.nl

Singer-songwriter Sabrina Starke is terug in TivoliVredenburg met een nieuwe show. En ze maakt het persoonlijk. Met songs die levenslessen zijn over zelfliefde en de complexiteit van de wereld waar we in leven.


Beautiful Strangers

Data & locatie:
14 December 2019, Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht, Nieuwegein
Tickets: beautifulstrangers.nl

Beautiful Strangers is een band die is ontstaan na de dood van Prince in april 2016. Na het succes van de eerste twee theaterstours gaat Beautiful Strangers opnieuw touren door Nederland. De ‘Let’s Go Crazy’ show zal te bezoeken zijn in steden zoals Breda, Lelystad en Rotterdam.


Mahalia

Datum: 17 december, 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Ronda, Utrecht
Tickets: tickets.tivolivredenburg.nl 

Mahalia is de nieuwe r&b-sensatie. Hoewel ze is begonnen met indie-nummers, geïnspireerd op bijvoorbeeld Artic Monkeys, is ze nu overgestapt naar openhartige r&b. Nu er dan ook een nieuw album uit is, kon een optreden in TivoliVredenburg niet uitblijven. 


– Januari –


Jazz Orchestra Of The Concertgebouw

Datum: 4 januari, 2020
Locatie: Lantaren Venster, Rotterdam
Tickets: lantarenvenster.nl 

Het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw is weer terug in Lantaren Venster met een nieuwe show. Deze nieuwe show reconstrueert Miles Davis zijn ‘Kind Of Blue’. 60 jaar geleden stond Davis in Nederland, alleen werd er schande gesproken van zijn muziek. Nu, anno 2019, vertelt Bert Vuijse onder begeleiding van het het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw Davis zijn verhaal. 


The Rosenberg Trio

Datum: 10 januari, 2020
Locatie: Lantaren Venster, Rotterdam
Tickets: lantarenvenster.nl 

The Rosenberg Trio staat als meer dan 25 jaar lang bekend als dé act als het om gipsy-jazz gaat. Stochelo Rosenberg (solo-gitarist), Nous’che Rosenberg (ritme-gitarist) en Nonnie Rosenberg (contrabassist) komen uit een muzikale familie en spelen al samen sinds 1989. Het trio speelt vooral muziek van Django Reinhardt, maar staat in Lantaren Venster ook klaar met eigen materiaal.


Better Get Hit Urban Soul & Jazz Festival 2019

Datum: 10 & 11 januari 2020
Locatie: Theater, Tilburg 
Tickets: nog niet te koop

‘Better Get Hit’ is het nieuwste festival van Brabant met de beste urban, soul en jazz. Het eerste festival van het jaar als ontmoetingsplek voor publiek en bedrijven met de beste muziek en het lekkerste eten en drinken.


Jonathan Jeremiah en Amsterdam Sinfonietta

Datum: 15 januari 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl

”Breder dan klassiek” is een jaarlijkse reeks concerten waarbij Amsterdam Sinfonietta wordt vergezeld door een gastartiest. Later volgt de rest van de concerten.


PJ Morton

Datum: 15 januari 2020
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Tickets: Paradiso.nl

Woensdag 15 januari is het dan zover. De Amerikaanse soul- jazz- en R&B artiest PJ Morton staat in Paradiso. Hoewel hij vorig jaar nog in de kleine zaal van het poppodium stond, verplaatst hij zich nu al naar de Noord-locatie. 


Fay Claassen & The Band

Datum: 17 januari 2020
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: lantarenvenster.nl

Fay Claassen is een van de beste jazzzangeressen van Nederland. Met haar herkenbaar timbre is ze een van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz en crossover. Claassen won voor haar inmiddels negende album Luck Child maar liefst twee Edisons. Eerder ontving ze al een Gouden Plaat en de prestigieuze Chet Baker Award.


– Februari 2020 –


New Cool Collective

Datum: 1 februari 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl of ticketmaster.nl

De Nederlandse New Cool Collective reist al 26 jaar de wereld rond met een mix van jazz, dance en afrobeat. In 2018 wonnen ze onder leiding van Benjamin Herman een Edison Jazz Award. 


Black Pumas

Data, locatie en tickets:
10 februari: Paradiso, Amsterdam
11 februari: De Oosterpoort, Groningen
12 februari: Effenaar, Eindhoven

Black Pumas is weer terug in Nederland. In februari zullen de heren langs verschillende poppodia reizen en hun laatste album – wat in juni 2019 uit kwam – ten gehore brengen.


Kenny Garrett

Datum: 13 februari 2020
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: https://www.lantarenvenster.nl/programma/kenny-garrett-quintet-2/

Kenny Garrett is een fenomeen. Op het podium eert hij zijn muzikale helden als Chick Corea, Chucho Valdés en Sonny Rollins. In Kenny’s spel komen bop en funk samen, maar ook groovy jazz, swing en calypso. Zijn energieke muziek werkt bijzonder aanstekelijk. Het laatste album heet niet voor niets Do Your Dance! Met regelmaat eindigen concerten van de Amerikaan met het publiek staand op de stoelen of dansend tussen de musici op het podium.


L’impératrice

Datum: 25 februari 2020
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Tickets: Melkweg.nl
Elegante, dromerige synthpop uit Parijs. L’Impératrice -wat keizerin betekent- heeft met ‘Matahari’ een pareltje van een debuutalbum heeft gemaakt.Het is 70’s spacedisco, downtempo 90’s synthpop en sensuele Franse filmuziek.


Jools Holland

Datum: 26 februari 2020
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets:https://www.ticketmaster.nl/event/246029

De naam Jools Holland staat synoniem voor muziek. Hij is de iconische presentator van het programma ‘Later… With Jools Holland’ waar artiesten uit alle contreien samenkomen. Maar hij is ook een begaafd pianist die zich sinds zijn achtste op gehoor alle stijlen heeft toegeëigend en uitblinkt in blues- en boogie-woogie.


Waylon

Datum: 29 februari 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: ticketmaster.nl

Tijdens de toer zal Waylon begeleid worden door een zevenkoppige band. De avonden zullen gevuld worden met odes aan zijn muzikale helden: Waylon Jennings, Willie Nelson, Johnny Cash en Kris Kristofferson. Daarnaast zal de zanger, die eigenlijk Willem Bijkerk heet, veel vertellen over zijn start bij ‘Hollands Got Talent’, ‘The Voice of Holland’, ‘Het Eurovisiesongfestival’ en zijn privéleven.


– Maart 2020 –


Michelle David & The Gospel Sessions

Datum: 6 maart 2020
Locatie: Paard, Den Haag
Tickets: paard.nl/tickets 

Ze zijn weer terug! Michelle David & The Gospel Sessions zijn de afgelopen tijd opzoek gegaan naar gospel, en haar oorsprong. Dit hoor je terug in de West-Afrikaanse en Caribische invloeden.


Forever Amy 

Datum: 14 maart 2020
Locatie: Q-Factory, Amsterdam 
Tickets: ticketmaster.nl

Als je je ogen dicht doet dan hoor je Amy Winehouse. In Forever Amy wordt de jazzdiva zeer natuurgetrouw vertolkt door het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Samen met de oorspronkelijke bandleden van de overleden zangeres leeft de muziek nog steeds voort. 


Gregory Porter

Datum: 19 maart 2020
Locatie: Ziggo dome Amsterdam 
Tickets: mojo.nl

De ontwapenende Gregory Porter is een graag geziene gast in Nederland en tijdens zijn steevast uitverkochte concerten hangt iedereen aan zijn lippen. Dat is ook niet vreemd, want alles wat daaruit voortkomt is werkelijk prachtig. Met zijn hartverwarmende soulstem brengt


Jett Rebel
Jett Rebel komt naar Carré in 2020
Datum: 23 maart 2020
Locatie: Koninklijk Theater Carré
Tickets: carre.nl

Jett Rebel komt in 2020 terug naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voor een gloednieuwe solo theatershow. 


Oleta Adams
Oleta Adams komt naar Nederland
Datum: 31 maart 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl 

Tijdens de show brengt Oleta Adams nieuwe nummers en oudere hits zoals ‘Get Here’ en ‘Rhythm Of Life’ ten gehore.


Santana

Datum: 31 Maart 2020
Locatie: Ziggo dome Amsterdam 
Tickets: Mojo.nl

Tijdens deze tour wordt het 50 jarig jubileum van meesterwerk ‘Abraxas’ gevierd zowel als het twintigjarig bestaan van het baanbrekende album ‘Supernatural’. 


– April 2020 –


Glennis Grace

Data & locaties:

4 april 2020 in 013, Tilburg ticketmaster.nl
10 april 2020 in TivoliVredenburg, Utrecht tivoli.nl
11 april 2020 in Corneel, Lelystad corneel.nl
17 april 2020 in Muziekgieterij, Maastricht muziekgieterij.nl
18 april 2020 in P60, Amstelveen p60.nl
24 april 2020 in Bibelot, Dordrecht bibelot.nl
2 mei 2020 in Paard, Den Haag Paard.nl

Zoals de naam al doet vermoeden, zal Glennis tijdens deze clubtour, meer van zichzelf laten zien. Naast dat ze de tour persoonlijker gaat maken, zal Glennis Grace ook meer van haar eigen muziek laten zien.


– Mei 2020 –


Jamie Cullum

Datum: 6 mei, 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: UITVERKOCHT tivolivredenburg.nl 

Jamie Cullum is een zanger en pianist die sinds 2003 niet meer weg te denken is uit de muziekwereld. Dit jaar heeft Cullum een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Taller’ waarmee hij de wereld over reist. 


Tineke Postma

Datum: 16 mei, 2020
Locatie: Lantaren Venster
Tickets: lantarenvenster.nl 

Saxofonist Tineke Postema is al sinds 2003 een geliefd bandleider en reist dan ook de wereld over. Ze heeft al zes albums uitgebracht en deze hebben zowel nationaal als internationaal veel recensies ontvangen. 


 – Juni 2020 –


Lenny Kravitz

Datum: 24 juni, 2020
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: mojo.nl

Lenny’s uitgekiende mix van pop, funk, soul en rock & roll is uiterst dansbaar. De buitengewone rockmuzikant staat bekend om zijn energieke liveoptredens, zoals hij afgelopen zomer nog op Pinkpop en Hello Festival liet zien. Are You Gonna Go to Ziggo Dome? 


– November 2020 –


Gershwin Celebration Tour

Data, Locaties en tickets:
17 november 2020: Zwolle Theater De Spiegel
20 november 2020: Amsterdam Bimhuis
23 november 2020: Haarlem Philharmonie
24 november 2020: Hardenberg Theater De Voorveghter
30 november 2020: Rotterdam De Doelen

Honderd jaar nadat George Gershwin de wereld veroverde met zijn eerste grote hit Swanee gaan zangeres Fay Claassen, het Matangi Quartet en het Millennium Jazz Orchestra op tournee met de Gershwin Celebration Tour. In Rhapsody in Blue neemt het Matangi Quartet de solistische pianorol voor z’n rekening.


Simply Red

Datum: 27 november, 2020
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: ziggodome.nl 

Goed nieuws: Simply Red komt 27 november 2020 naar de Ziggo Dome.