Sublime Cultuuragenda

Hier vind je dé leukste tips voor je weekend: concerten, festivals, films, theater en meer. 


– September 2019 –


Kovacs & Metropole Orkest

Datum: 20 september, 19 & 23 december 2019
Locatie: verschillende theaters in Nederland 
Tickets: ticketmaster.nl

Kovacs en het Metropole Orkest gaan in december 2019 op toernee langs verschillenden Nederlandse theaters. Tijdens de shows brengt de groep verschillende tracks van het uit 2018 uitgebrachte album ‘Cheap Smell’ van Kovacs ten gehore.


Jasper van ’t Hof B.E. Trio

Datum: 20 september 2019
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: lantarenvenster.nl

Jasper van ’t Hof speelt samen met contrabassist Stefan Lievestro en het drumtalent Jamie Peet in Lantaren Venster. Nadat hij 5 april helaas zijn concert af heeft moeten zeggen wegens ziekte, is hij in september terug.


– Oktober 2019-


Khalid 
Khalid is nummer 1 meeste beluisterde artiest met meer dan 50 miljoen streams
Datum: 1 oktober 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: ticketsmaster.nl

De 21-jarige artiest Khalid heeft een wereldrecord verbroken. Hij is namelijke de meest beluisterde artiest in de maand april op streaming platformen. Hij heeft hiermee artiesten zoals Ariana Grande, Drake en Post Malone verslagen. Genoeg reden dus om naar deze wereldartiest te gaan!


John Mayer

Datum: 9 oktober 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: ticketmaster.nl

Op 9 oktober komt John Mayer naar de Ziggo Dome! De zanger is bekend van nummers, zoals ‘Waiting On The World To Change’, ‘New Light’  en zijn nieuwste nummer ‘I Guess I Just Feel Like’. John Mayer start zijn Europese tour op 1 oktober in Stockholm en eindigt op 18 oktober in Manchester.


Trijntje Oosterhuis

12 oktober 2019, Patronaat, Haarlem
18 oktober 2019, 013, Tilburg
1 november 2019, Grenswerk, Venlo
15 november 2019,  Hedon, Zwolle
16 november 2019, Neushoorn, Leeuwarden
23 november 2019, TivoliVredenburg, Utrecht
29 November 2019, Luxor Live, Arnhem
30 November 2019, Gebroeders De Nobel, Leiden
Tickets: ticketmaster.nl

Trijntje gaat op toer om haar aankomende album te promoten. Ze heeft voor dit album onder andere samen gewerkt met Alain Clark. Op vrijdag 24 mei komt het nieuwe album, ‘Dit Is Voor Mij’, uit.


ADE Green

Datum: 18 oktober, 2019
Locatie: DeLaMar Theater, Amsterdam
Tickets: amsterdam-dance-event.nl 

Wat heeft de muziekindustrie met duurzaamheid te maken? Daar kom je achter op ADE Green, de pionierende conferentie van Amsterdam Dance Event, op het gebied van duurzaamheid, innovatie en sociale verandering in de muziekindustrie.


Raphael Saadiq

Datum: 22 oktober 2019
Locatie: Theater Rotterdam
Tickets: RoTown.nl/tickets

Raphael Saadiq kun je wel een R&B icoon noemen. Van bassist voor Prince, tot producer voor TLC en Macy Gray. Zijn eerste album kreeg alleen al 5 Grammy nominaties.


Angie Stone

Datum: 23 oktober 2019
Locatie: Tivoli Vredenburg, Utrecht 
Tickets: TivoliVredenburg.nl

De Amerikaanse zangeres zat eind jaren 70 in één van de eerste vrouwelijke rapgroepen, The Sequence. Angie Stone heeft ook veel gewerkt met Prince, Beyoncé, Lenny Kravitz en D’Angelo. Zelf brak ze pas echt door in 1999 met het album ‘Black Diamond’. Op het album ‘Dream’ dat ze in 2015 uitbracht laat ze zien dat ze een echte soulzangeres is. 


Festival Jazz International Rotterdam

Datum: 25, 26 en 27 oktober 2019
Locatie: Rotterdam
Tickets: jazzinternationalrotterdam.nl

Dit jaar is er weer een ‘Festival Jazz International Rotterdam’ met onder andere artiesten als Shirma Rouse, The Re:Freshed Orchestra en Arp Frique & Family. Dit jaar is er ook nog eens ‘100 jaar jazz in Rotterdam’, dus deze editie belooft een hoop. 


– November –


Sheila E
Sheila E komt naar Nederland toe!
Data & locatie:
1 november 2019: Metropool, Hengelo
2 november 2019: Gebr. de Nobel, Leiden
3 november 2019: Poppodium Grenswerk, Venlo
7 november 2019: Podium Victorie, Alkmaar
8 November 2019: UITVERKOCHT Podium de Vorstin, Hilversum 

De drumster heeft in het verleden samengewerkt met Marvin Gaye, Diana Ross en ze werkte mee aan ‘Purple Rain’ van Prince.


Michael Bublé

Datum: 2 november, 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: Ticketmaster.nl

Michael Bublé heeft ondertussen al 5 uitverkochte wereldtournees op zijn naam staan, dus dat mag wat zeggen. Deze tournee staat in het teken van Bublé zijn nieuwe album ‘Love’.


Lisa Stansfield

Datum: 3 november, 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: Tickets.tivolivredenburg.nl 

Lisa Stansfield staat al zeker dertig jaar bekend als de icoon van de Britse Dance. Destijds kreeg haar carrière een boost door haar vocalen op de track ‘People hold on’ van Coldcut. Hierna volgde een succesvol solo-debuut en Lisa is sindsdien niet meer uit de muziekwereld weg te denken. 


Soul Live

Datum: 15 november, 2019
Locatie: 013, Tilburg
Tickets: https://www.013.nl/programma/5389/soul-live-3

Met landelijk uitverkochte edities is Soul Live inmiddels uitgegroeid tot het grootste en gezelligste soulfeest van Nederland. Een dansavond voor de echte soulliefhebbers van jong tot oud! De muziek van oude soul legends zoals James Brown, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Jackson 5, Wilson Picket, Michael Jackson en Marvin Gaye komen allemaal voorbij. Maar óók the new generation soul artiesten; Raphael Saadiq, Musiq Soulchild, Leela James, Angie Stone en Jill Scott passeren de revue!


Birdfest

Datum: 16 november, 2019
Locatie: Bird, Rotterdam
Tickets: bird.stager.nl 

Birdfest omschrijft zichzelf als een gelukkige driehoeksverhouding met actualiteit en traditie. Met artiesten als Alfamist, Jarreau Vandal en Black pumas hebben zij een stevige line-up en belooft dit een prachtig feest te worden.


Festival Jazz in de Winkel

Datum: 30 november, 2019
Locatie: Zaantheater, Zaandam
Tickets: eventix.nl

De eerste namen die zullen optreden op het nieuwe Zaanse festival Jazz in de Winkel, zijn bekend. Het gaat om de Britse groep Matt Bianco, De Surinaamse zanger Jeangu Macrooy (Flux op locatie) en de Nederlandse twaalfkoppige brassband Gallowstreet.  


Waylon’s top 100

Datum: 29 & 30 november, 2019
Locatie: Ahoy, Rotterdam
Tickets: ticketpoint.nl

Waylon is al jaren een naam in de muziekwereld, en ook dit jaar is hij weer terug met zijn top 1000. Waylon stond de afgelopen drie jaar al wel zeven keer in ahoy. Nu hij dit jaar weer terug is, hopen wij volgend jaar natuurlijk op een jubileum. En het allerleukste aan de Waylon top 1000? Het publiek heeft ook een zegje in de setlist!


– December 2019 – 


Christmas with Trijntje 

Data en locaties:
11 december 2019: Basiliek Oudenbosch
14 december 2019: Grote Kerk, Apeldoorn
18 december 2019: St. Bavo Kerk, Haarlem
21 december 2019: Concertgebouw, Amsterdam
26 december 2019: Grote Kerk, Zwolle
28 december 2019: Nieuwe Kerk, Den Haag

Tickets: www.kerstmettrijntje.nl

Trijntje Oosterhuis windt er geen doekjes om dat zij groot fan is van kerst en alle muzikale klanken die hierbij komen kijken. Daarom doet zij ook dit jaar weer iets prachtigs met kerst. In december van 2019 reist zij met een aantal muzikanten langs de mooiste kerken van Nederland om daar het publiek te verwennen met een soulvolle avond.


Sabrina Starke

Datum: 13 December 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: ticketmaster.nl

Singer-songwriter Sabrina Starke is terug in TivoliVredenburg met een nieuwe show. En ze maakt het persoonlijk. Met songs die levenslessen zijn over zelfliefde en de complexiteit van de wereld waar we in leven.


Beautiful Strangers

Data & locatie:
14 December 2019, Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht, Nieuwegein
Tickets: beautifulstrangers.nl

Beautiful Strangers is een band die is ontstaan na de dood van Prince in april 2016. Na het succes van de eerste twee theaterstours gaat Beautiful Strangers opnieuw touren door Nederland. De ‘Let’s Go Crazy’ show zal te bezoeken zijn in steden zoals Breda, Lelystad en Rotterdam.


Mahalia

Datum: 17 december, 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Ronda, Utrecht
Tickets: tickets.tivolivredenburg.nl 

Mahalia is de nieuwe R&B sensatie. Begonnen met indie-nummers geïnspireerd op bijvoorbeeld Artic Monkeys, is ze nu overgestapt naar openhartige R&B. Nu er dan ook een nieuw album uit is kon een optreden in TivoliVredenburg niet weg blijven. 


– Januari –


Better Get Hit Urban Soul & Jazz Fetisval 2019

Datum: 10 & 11 januari 2020
Locatie: Theater, Tilburg 
Tickets: nog niet te koop

‘Better Get Hit’ is het nieuwste festival van Brabant met de beste urban, soul en jazz. Het eerste festival van het jaar als ontmoetingsplek voor publiek en bedrijven met de beste muziek en het lekkerste eten en drinken.


Jonathan Jeremiah en Amsterdam Sinfonietta

Datum: 15 januari 2019,
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl

”Breder dan klassiek” is een jaarlijkse reeks concerten waarbij Amsterdam Sinfonietta wordt vergezeld door een gastartiest. Later volgt de rest van de concerten.


PJ Morton

Datum: 15 januari 2019
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Tickets: Paradiso.nl

Woensdag 15 januari is het dan zover. De Amerikaanse soul- jazz- en R&B artiest PJ Morton staat in Paradiso. Hoewel hij vorig jaar nog in de kleine zaal van het poppodium stond, verplaatst hij zich nu al naar de Noord-locatie. 


Fay Claassen & The Band

Datum: 17 januari 2020
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: lantarenvenster.nl

Fay Claassen is een van de beste jazzzangeressen van Nederland. Met haar herkenbaar timbre is ze een van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz en crossover. Claassen won voor haar inmiddels negende album Luck Child maar liefst twee Edisons. Eerder ontving ze al een Gouden Plaat en de prestigieuze Chet Baker Award.


– Februari 2020 –


New Cool Collective

Datum: 1 februari 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl of ticketmaster.nl

De Nederlandse New Cool Collective reist al 26 jaar de wereld rond met een mix van jazz, dance en afrobeat. In 2018 wonnen ze onder leiding van Benjamin Herman een Edison Jazz Award. 


Kenny Garrett

Datum: 13 februari
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: https://www.lantarenvenster.nl/programma/kenny-garrett-quintet-2/

Kenny Garrett is een fenomeen. Op het podium eert hij zijn muzikale helden als Chick Corea, Chucho Valdés en Sonny Rollins. In Kenny’s spel komen bop en funk samen, maar ook groovy jazz, swing en calypso. Zijn energieke muziek werkt bijzonder aanstekelijk. Het laatste album heet niet voor niets Do Your Dance! Met regelmaat eindigen concerten van de Amerikaan met het publiek staand op de stoelen of dansend tussen de musici op het podium.


Jools Holland

Datum: 26 februari
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets:https://www.ticketmaster.nl/event/246029

De naam Jools Holland staat synoniem voor muziek. Hij is de iconische presentator van het programma ‘Later… With Jools Holland’ waar artiesten uit alle contreien samenkomen. Maar hij is ook een begaafd pianist die zich sinds zijn achtste op gehoor alle stijlen heeft toegeëigend en uitblinkt in blues- en boogie-woogie.


Waylon

Datum: 29 februari 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: ticketmaster.nl

Tijdens de toer zal Waylon begeleid worden door een zevenkoppige band. De avonden zullen gevuld worden met odes aan zijn muzikale helden: Waylon Jennings, Willie Nelson, Johnny Cash en Kris Kristofferson. Daarnaast zal de zanger, die eigenlijk Willem Bijkerk heet, veel vertellen over zijn start bij ‘Hollands Got Talent’, ‘The Voice of Holland’, ‘Het Eurovisiesongfestival’ en zijn privéleven.


– Maart 2020 –


Forever Amy 

Datum: 14 maart 2020
Locatie: Q-Factory, Amsterdam 
Tickets: ticketmaster.nl

Als je je ogen dicht doet dan hoor je Amy Winehouse. In Forever Amy wordt de jazzdiva zeer natuurgetrouw vertolkt door het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Samen met de oorspronkelijke bandleden van de overleden zangeres leeft de muziek nog steeds voort. 


Jett Rebel
Jett Rebel komt naar Carré in 2020
Datum: 23 maart 2020
Locatie: Koniklijk Theater Carré
Tickets: carre.nl

Jett Rebel komt in 2020 terug naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voor een gloednieuwe solo theatershow. 


Oleta Adams
Oleta Adams komt naar Nederland
Datum: 31 maart 2020
Locatie: TivolieVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl 

Tijdens de show brengt Oleta Adams nieuwe nummers en oudere hits zoals ‘Get Here’ en ‘Rhythm Of Life’ ten gehore.

 


– Mei 2020 –


Jamie Cullum

Datum: 6 mei, 2020
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: tivolivredenburg.nl 

Jamie Cullum is een zanger en pianist die sinds 2003 niet meer weg te denken is uit de muziekwereld. Dit jaar heeft hij een nieuw album uitgebracht genaamd ‘taller’ waarmee hij de wereld over reist. 


-November 2020 –


Simply red

Datum: 27 november, 2020
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: ziggodome.nl 

Goed nieuws: Simply Red komt 27 november 2020 naar de Ziggo Dome. Op 20 september gaan de tickets in de voorverkoop om 10.00u. Velen kennen Simply Red van hits als ‘If you don’t know me by now’ en ‘Stars’ en de band bereikte met hun eerste echte single al vrij groot succes. ‘Money’s too tight (to mention)’ kwam uit in 1985 en werd een hit in meerdere Europese landen. In 2020 is het dan weer zover: Simply Red komt terug naar Nederland!