Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Oud-verpleegkundigen willen aan de slag
19

Oud-verpleegkundigen willen aan de slag

Twee docenten verpleegkunde van de Hogeschool in Arnhem voorzagen de coronacrisis. Ze zetten tijdig een LinkedIn-groep op, om de beschikbaarheid van oud-verpleegkundigen in kaart te brengen. Dat blijkt nu een gouden greep.

Al sinds een aantal weken hielden Karin van Montfoort en Renske Verhoeven, beiden docent verpleegkunde aan de HAN in Arnhem, de situatie rondom het coronavirus in Italië in de gaten. Zij voorzagen dat ook de zorg in Nederland door het virus steeds zwaarder zou worden belast, en bedachten dat de inzet van voormalig verpleegkundig personeel een uitkomst zou zijn.

De vrouwen richtten daarom afgelopen vrijdag een LinkedIn-groep op met de naam ‘COVID-19, extra handen aan het bed’.  De oproep is speciaal bedoeld voor oud-verpleegkundingen en die melden zich dan ook in groten getale: inmiddels telt de groep meer dan 3700 leden.

LEES OOK: ‘Coronahulp: 3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen

Beschikbaarheid in kaart

Met behulp van een aanmeldingsformulier worden opleiding, ervaring en beschikbaarheid van de deelnemers in kaart gebracht. Volgens Sanne Verhoeven, die ook meewerkt aan het project, hebben inmiddels meer dan 1600 oud-verpleegkundigen dat gedaan, zo is te lezen op RTL Nieuws. Volgens Verhoeven gaat het om mensen met allerlei achtergronden, van oud-verpleegkundigen die zijn overgestapt naar een andere sector tot gepensioneerden.

Om ervoor te zorgen dat alle aanmeldingen zo goed mogelijk worden verbonden aan instanties die extra handen nodig hebben, werkt het initiatief nu samen met RegioPlus, een samenwerkingsverband van veertien werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn.

‘Echt alleen voor (oud-)verpleegkundigen

Verhoeven benadrukt tegenover RTL dat de groep echt is bedoeld voor mensen met ervaring in de verpleging. Dat het initiatief ook veel aanmeldingen ontvangt van mensen uit andere disciplines noemt ze ‘prachtig’, maar die verwijst ze graag door naar het project NLVoorElkaar. Ook het op zondag gestarte initiatief Iwillhelpyou.nl probeert vraag en aanbod van hulp aan elkaar te koppelen, en op sociale media bieden talloze Nederlanders hun steun aan onbekenden aan onder vermelding van #coronahulp.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:17 Outkast
roses outkast
13:12 Crusaders ft. Randy Crawford
street life crusaders ft. randy crawford
13:08 Zouk Machine
maldon zouk machine
13:04 John Legend
p.d.a. (we just don't care) john legend
12:54 John Mayer
new light john mayer
12:50 Laid Back
sunshine reggae laid back
12:47 Sade
smooth operator sade
12:43 Kraak & Smaak
squeeze me kraak & smaak
12:39 Juan Luis Guerra
burbujas de amor juan luis guerra
12:35 Rufus & Chaka Khan
ain't nobody rufus & chaka khan