Oud-verpleegkundigen willen aan de slag
19

Oud-verpleegkundigen willen aan de slag

Twee docenten verpleegkunde van de Hogeschool in Arnhem voorzagen de coronacrisis. Ze zetten tijdig een LinkedIn-groep op, om de beschikbaarheid van oud-verpleegkundigen in kaart te brengen. Dat blijkt nu een gouden greep.

Al sinds een aantal weken hielden Karin van Montfoort en Renske Verhoeven, beiden docent verpleegkunde aan de HAN in Arnhem, de situatie rondom het coronavirus in Italië in de gaten. Zij voorzagen dat ook de zorg in Nederland door het virus steeds zwaarder zou worden belast, en bedachten dat de inzet van voormalig verpleegkundig personeel een uitkomst zou zijn.

De vrouwen richtten daarom afgelopen vrijdag een LinkedIn-groep op met de naam ‘COVID-19, extra handen aan het bed’.  De oproep is speciaal bedoeld voor oud-verpleegkundingen en die melden zich dan ook in groten getale: inmiddels telt de groep meer dan 3700 leden.

LEES OOK: ‘Coronahulp: 3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen

Beschikbaarheid in kaart

Met behulp van een aanmeldingsformulier worden opleiding, ervaring en beschikbaarheid van de deelnemers in kaart gebracht. Volgens Sanne Verhoeven, die ook meewerkt aan het project, hebben inmiddels meer dan 1600 oud-verpleegkundigen dat gedaan, zo is te lezen op RTL Nieuws. Volgens Verhoeven gaat het om mensen met allerlei achtergronden, van oud-verpleegkundigen die zijn overgestapt naar een andere sector tot gepensioneerden.

Om ervoor te zorgen dat alle aanmeldingen zo goed mogelijk worden verbonden aan instanties die extra handen nodig hebben, werkt het initiatief nu samen met RegioPlus, een samenwerkingsverband van veertien werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn.

‘Echt alleen voor (oud-)verpleegkundigen

Verhoeven benadrukt tegenover RTL dat de groep echt is bedoeld voor mensen met ervaring in de verpleging. Dat het initiatief ook veel aanmeldingen ontvangt van mensen uit andere disciplines noemt ze ‘prachtig’, maar die verwijst ze graag door naar het project NLVoorElkaar. Ook het op zondag gestarte initiatief Iwillhelpyou.nl probeert vraag en aanbod van hulp aan elkaar te koppelen, en op sociale media bieden talloze Nederlanders hun steun aan onbekenden aan onder vermelding van #coronahulp.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:28 Jazzinvaders
love and happiness jazzinvaders
05:24 Four Tops
don't walk away four tops
05:21 Nona
forever yours nona
05:18 Donny Hathaway
jealous guy donny hathaway
05:13 Dinah Washington
is you is or is you ain't my baby (rae & christian remix) dinah washington
05:09 Randy Crawford
rainy night in georgia randy crawford
05:05 Mario Biondi
love is a temple mario biondi
05:01 Toni Braxton
he wasn't man enough toni braxton
04:56 Dionne Warwick
i don't need another love dionne warwick
04:53 Caro Emerald
i belong to you (radio edit) caro emerald