Fietsvrijwilligers nemen ouderen mee op pad
19

Fietsvrijwilligers nemen ouderen mee op pad

Niet meer zelfstandig naar buiten kunnen, en toch een grote fietstocht maken. Dankzij de vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren kan het. 

 

Mevrouw Venema zit er comfortabel bij in een soort bakfiets met een open voorkant. Ze geniet van de omgeving. ‘De natuur is hier prachtig. We hebben vroeger met de kinderen veel afgefietst.’

Wat het fietsen volgens fietsvrijwilliger Marian zo leuk maakt, is dat iedereen er blij van wordt. ‘Natuurlijk de passagier, maar je merkt het ook aan de mensen die je tegenkomt. Die beginnen een praatje met je, ze vragen wat het is. En zelf word ik er ook heel gelukkig van’, zegt ze tegen BrightVibes.

Tijdens de lockdown heeft het project even stil gelegen, maar de ouderen en vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren zitten weer op de fiets.

Please accept preferences, statistics, marketing cookies to watch this video.

Doing Donderdag

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:53 Earth Wind and Fire
fantasy earth wind and fire
14:45 Erykah Badu
apple tree erykah badu
14:41 Chaka Khan
i'm every woman chaka khan
14:37 Sting & Eric Clapton
it's probably me sting & eric clapton
14:33 Arrested Development
mr. wendal arrested development
14:25 Eliza Doolittle
pack up eliza doolittle
14:21 Light Of The World
london town light of the world
14:18 Etta James
i'd rather go blind etta james
14:15 Kraak & Smaak ft. Berenice van Leer
i think kraak & smaak ft. berenice van leer
14:12 Jason Mraz
have it all jason mraz