Film over leven Marvin Gaye in de maak
0

Film over leven Marvin Gaye in de maak

Er is een filmbiografie over soullegende Marvin Gaye in de maak. En niemand minder dan Dr. Dre zal de film genaamd What’s Going On produceren.

Na meerdere gefaalde pogingen van filmmakers (o.a. Lenny Kravitz) om het leven van Marvin Gaye naar het grote scherm te brengen, lijkt het deze keer toch echt te lukken. Eerdere projecten liepen stuk op het verkrijgen van muziekrechten. Maar filmproducent Warner Bros is er uiteindelijk in geslaagd om tot overeenstemming te komen met Motown en de nabestaanden van Gaye. Zodoende kunnen alle nummers van Gaye gebruikt worden in de film. Wellicht heeft het ruime budget voor de film van 80 miljoen dollar hier iets mee te maken.

De film wordt geregisseerd door Allen Hughes, bekend van films als Menace II Society en The Book of Eli. Dr. Dre zal in samenwerking met Jimmy Iovine en Adrew Lazar de film produceren.

LEES OOK: Hoe de plaat What’s Going On er bijna niet was geweest

Gaye’s korte en turbulente leven leent zich perfect als verhaallijn voor een meeslepende muziekfilm. Het zal geen chronische verfilming worden worden, maar een aaneenrijging van flashbacks en “heden”. Zo komt de complexe relatie met zijn vader, die hem in 1984 doodschoot, aan bod, de demonen die Gaye achtervolgden en de vrouwen die hem aanzetten tot het schrijven van iconische liefdesliedjes als Let’s Get It On en Sexual Healing.

Naar verwachting zal What’s Going On in 2023 in de bioscopen draaien.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:09 Aaliyah
at your best (you are love) aaliyah
10:05 The Wizards Of Ooze
trippin' the wizards of ooze
10:02 Robert Palmer
every kinda people robert palmer
09:54 Leon Bridges
motorbike leon bridges
09:50 SWV
right here swv
09:47 Al Jarreau
love is waiting al jarreau
09:43 Erasmo Carlos
cachaca mecanica erasmo carlos
09:40 Mayer Hawthorne
the walk mayer hawthorne
09:37 Amy Winehouse
moody's mood for love amy winehouse
09:33 Toto
georgy porgy (intro harder) toto