Finse stad installeert ‘bosbureaus’ om werken in het groen te stimuleren, en meer nieuws
2

Finse stad installeert ‘bosbureaus’ om werken in het groen te stimuleren, en meer nieuws

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van dinsdag 14 september 2021. 

Finse stad installeert ‘bosbureaus’ om werken in het groen te stimuleren

In de stad Lahti in het zuiden van Finland kunnen thuiswerkers sinds kort aan de slag in een inspirerende omgeving. In en rondom de stad zijn namelijk werkplekken in het groen geïnstalleerd. Dat lezen we in Trouw.

Met zogenoemde ‘bosbureaus’ wil de gemeente stimuleren dat inwoners buiten werken. De bureaus zijn bevestigd aan bomen, compleet met afdakje tegen de regen en houten lamellen die je laptop beschermen tegen de zon.

Een stopcontact is er niet: de bosbureaus zijn bedoeld als afwisseling tijdens je werkdag. Als je laptop leeg is, moet je dus toch even naar huis.

Britse doet mee aan missverkiezingen zonder make-up

In het Verenigd Koninkrijk doet een deelnemer mee aan de missverkiezingen zonder make-up. Elle Seline van 31 jaar vertelt aan de BBC dat zij make-up in haar tienerjaren gebruikte als een masker.
Als puber werd ze gepest, en daardoor heeft ze zich lang onzeker gevoeld over haar uiterlijk.
Met haar deelname wil Seline meisjes en jonge vrouwen laten zien dat je goed bent zoals je bent.
En dat het dragen van make-up een keuze is.

Britse treinmaatschappij biedt goedkoop alternatief voor populairste binnenlandse vlucht

Van Londen naar Edinburgh: binnen het Verenigd Koninkrijk is die reis van zo’n 600 kilometer de meest populaire vlucht. Maar vliegtuigmaatschappijen krijgen binnenkort een serieuze concurrent: de nieuwe treinmaatschappij Lumo gaat reizen tussen Londen en Edinburgh aanbieden tegen een laag tarief. Dat meldt Positive News.

Een enkele reis kost rond de 40 euro. Als je de wachttijd op het vliegveld meerekent, doe je er met de trein ongeveer net zo lang over als met het vliegtuig, zegt het bedrijf. Op 25 oktober staat de eerste reis gepland.

Engelse McDonalds introduceert plantaardige burger

Bij McDonalds in Engeland kun je nu ook de McPlant bestellen: een plantaardige hamburger die is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Beyond Meat. Niet alleen de burger, maar ook het broodje, de saus en het plakje kaas zijn vegan.

Volgens The Independent speelt McDonalds hiermee in op de groeiende vraag naar duurzame en diervriendelijke alternatieven. Andere fastfoodketens als Burger King en KFC kwamen eerder ook al met plantaardige producten.

Wanneer de McPlant ook in Nederland wordt verkocht, is nog niet bekend.

Nederlandse artsen schrijven vaker natuur voor

Nederlandse artsen schrijven steeds vaker een portie natuur voor. Dat vertelt Rob Wolters van de stichting Nature for Health in een interview met MaatschapWij.

In plaats van pillen voor te schrijven, gaan huisartsen bijvoorbeeld met patiënten wandelen. En dat is goed nieuws, want meer contact met de natuur is goed voor onze mentale en fysieke gezondheid. Uit eerder onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de ligduur na een operatie met wel tien procent kan afnemen wanneer een patiënt uitzicht heeft op groen.

Nederland is niet het enige land waar natuur op recept aanslaat. Ook in Nieuw-Zeeland, Engeland en Japan zijn medici zich meer bewust van de helende werking van groen.

Recyclebare windmolenwieken

Het Spaans-Duitse bedrijf Siemens Gamesa produceert voor het eerst windmolenwieken die helemaal te recyclen zijn. Dat meldt Change Inc.

De eerste zes wieken zijn besteld door een energiebedrijf en worden geïnstalleerd in molens van een windpark aan de Duitse kust. De wieken zijn 81 meter lang en de materialen kunnen aan het eind van de levensduur opnieuw worden gebruikt.

Voorlopig is het aan de ontwikkelaars van windparken zelf of zij kiezen voor recyclebare wieken, want Siemens-Gamesa biedt ook nog steeds ‘gewone wieken’ aan.

Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
21:49 Jamiroquai
alright jamiroquai
21:45 Loose Ends
hangin' on a string loose ends
21:42 Ray Charles
georgia on my mind ray charles
21:37 Jordan Rakei
wind parade jordan rakei
21:34 Chic
i want your love chic
21:25 Adele
cry your heart out adele
21:22 Jackie Wilson
higher and higher jackie wilson
21:18 Musiq Soulchild
just friends (sunny) musiq soulchild
21:14 Gregory Porter
no love dying gregory porter
21:11 Evelyn Champagne King
shame evelyn champagne king