Ga mee op reis door de gospelmuziek met Michelle David & The Gospel Sessions

Al jaren zijn de Nederlandse gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen samen met zangeres Michelle David op zoek naar de essentie van hun grote liefde: gospel. Binnenkort verschijnt hun vierde album, ’Vol. 4’, en daarvan krijgen we al een voorproefje met hun nieuwe single “Yes I am”.

Wat maakt gospel gospel? Hoe is het ontstaan? Om dat te ontdekken, begonnen de Nederlandse gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen samen met de Amerikaanse zangeres Michelle David The Gospel Sessions.

Van pure gospel naar jazz, funk en afrobeats
Ze begonnen bij het begin van gospel, en kleedden die helemaal uit: rauw en puur, met eigenlijk alleen een gitaar en een tamboerijn. Daarna werd gospel soulful, zo speelden ze ook op hun tweede album. Op ‘Vol. 3’, hun derde album, ontwikkelden ze hun eigen sound: steeds diverser, met steeds meer invloeden. En dat zetten ze voort in hun nieuwste werk, waarin je zelfs afrobeat en latin terughoort, met strijkers, percussie, blazers en zelfs analoge synthesizers.

Het leven vieren met hun nieuwe album Vol. 4
In de aanloop naar dat vierde album ‘Vol. 4’ kreeg Michelle David slecht nieuws. Er werd borstkanker bij haar geconstateerd. Dankzij de positiviteit en steun van anderen, overwon ze ze ziekte, en werd het sleutelwoord voor het nieuwste album: Victory!
In de eerste single van het album, ‘Yes I Am’, komt Michelle herboren terug: ’Toen ik ziek was namen er ineens allerlei mensen contact met me op, waar ik jaren niet van gehoord had. Wildvreemden ook. Dán zie je ineens wie je vrienden zijn.’ Ze ziet er het verhaal van Kaïn en Abel in terug. ‘Ben ik mijn broeders hoeder?’ citeert ze de Bijbel, om daar volmondig op te antwoorden: ‘Yes I Am!’

Luister hier de eerste single van het album ‘Yes I Am’:

 

 

 

Bericht achterlaten