Geef eens een saxofonist cadeau
19

Geef eens een saxofonist cadeau

Een jazz-ensemble op je housewarming of een saxofoonconcert cadeau doen op de verjaardag van je opa – gewoon in zijn huiskamer. Met het nieuwe muziekplatform ArtRoom is dat zo geregeld.

Het platform moet ‘de airbnb voor musici’ worden, schrijft Trouw. En dat is niet alleen leuk voor de vrienden op je huisfeest of je jarige opa: ArtRoom is er in de eerste plaats om muzikanten te helpen. Veel freelance musici moeten het nog altijd doen met een uurtarief dat verre van marktconform is. Bij grotere lunchconcerten wordt zelfs verwacht dat ze gratis en voor niets op het podium verschijnen.

Tijd om de muzikant een handje te helpen, vonden Alexandra Groot en haar vader Simon Groot. Alexandra kwam tijdens haar masteropleiding in Boston in aanraking met huiskamerconcerten. Ze vroeg zich af of er in Nederland al een concept bestaat dat muzikanten en consumenten met elkaar in contact brengt. Dat bleek niet het geval.

Samen met haar vader – die conservatorium heeft gedaan – richtte ze ArtRoom op. Met een hoop connecties in de muziekwereld was het niet moeilijk om deelnemende artiesten te vinden. Het platform bestaat nu een maand en er is al keuze uit 56 muzikanten.

Het concept is gericht op akoestische muziekstijlen, en het aanbod is behoorlijk divers: van een jong trio met een frisse interpretatie van de Portugese Fado tot een klassieke violist.

De boekingen zelf moeten trouwens nog een beetje op gang komen, maar Alexandra heeft er vertrouwen in dat dat na de vakantie gebeurt.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:24 Madeleine Peyroux
a little bit madeleine peyroux
12:21 Arrested Development
people everyday arrested development
12:17 SAULT
bitter streets sault
12:14 Stevie Wonder
for once in my life stevie wonder
12:10 Caro Emerald
liquid lunch caro emerald
12:07 Anthony Hamilton
woo anthony hamilton
12:03 Kool & The Gang
joanna kool & the gang
11:54 Seal
fly like an eagle seal
11:50 Jessie Ware
remember where you are jessie ware
11:48 Etta James
at last etta james